LEKA ja Loimu tarjosivat lentopalloviihdettä koko rahan edestä

Studentialla nähtiin hieno taistelupeli, jossa LEKA lopulta vei pidemmän korren.

| 09.03.2018 - LEKA Volley viestintä / VH

Pe 9.3.2018 klo 18:30
LEKA Volley – Raision Loimu
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 311
 
Tulos:  3-2 (25-21, 27-25, 33-35, 19-25, 15-11)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Reijonen, Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Loimu: Naarden, O’Dea, Marttila, Fifer, Vetriö, Koppanen, Sihvonen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: LEKA on hieman niskan päällä pelin alkupalloissa, mutta virheet hyökkäyksessä sekä syötössä pitää pelin tasaisena. Loimu on lukenut LEKA:n peliä hyvin ja se on saanut kahden miehen torjunnan lähes poikkeuksetta hyökkäysten eteen. Tästä johtuen hyökkäysprosentti on ollut matala. LEKA on ollut tähän asti vahva torjunnassa sekä puolustuspalloissa, joita etenkin Teemu Silventoinen ja Jan Helenius ovat hakeneet jo useita. Jännä juttu, mutta hyökkäysprosentit nousevat merkittävästi, kun vastustajan torjunta saadaan levälleen. Redi Koci vie kotijoukkueen 14-11 johdossa tekniselle aikalisälle. Janne Marttila ja Samuli Kaislasalo ovat olleet tähän asti tehokkaimmat. Heleniuksen ässä vie LEKA:n 21-16 johtoon ja Achten ottaa aikalisän. Jan Helenius on ollut tähän asti pelin paras pelaaja. Loimu vaihtaa passaria tilanteessa 22-17. Eräpallotilanteessa Loimu kirii jo 24-21 Tuomas Koppasen syöttövuorolla ja Tuovinen ottaa aikalisän. Erä 25-21. LEKA oli vahvempi syöttöruudussa ja vastaanotossa. Jan Helenius ja Janne Marttila joukkueiden parhaat ensimmäisessä erässä.
 
2. erä: Samat aloituskuusikot kuin ensimmäisessä erässä. Loimu aloittaa kahdella torjunnalla. Pitkät pallot ovat tänään kääntyneet poikkeuksetta LEKA:lle, toistaiseksi. Erän alku vieraille 2-4. Naardenin ässä vie Loimun jo 3-7 johtoon ja Jukka Tuovinen ottaa aikalisän. Aikalisä tuntui tepsivän ja nyt kirii LEKA Redi Kocin johdolla. Peli aaltoilee ja kumpikin joukkue napsii peräkkäisiä pisteitä. Nyt vuorossa Loimu ja LEKA vaihtaa passaria tilanteessa 9-13. Tekniselle aikalisälle mennään Marttilan fiksun ratkaisun jälkeen. Loimu on pystynyt parantamaan syöttöään ja LEKA:n vastaanottoprosentti on tippunut radikaalisti. Loimu ottaa aikalisän Jan Heleniuksen ässän jälkeen 11-14. LEKA:lta todella hieno nousu ja se siirtyy ensimmäisen kerran johtoon tässä erässä. Heleniuksen pitkä syöttövuoro päättyy, kun Janne Marttila onnistuu vihdoin kakkospaikalta. Nähdään hieno erän huipennus ja taistelupalloja. Loimu taas niukassa 18-19 johdossa. Achten ottaa aikalisän tilanteessa 21-20. Todella jännää. Peli 23-23 ja Tuovinen ottaa aikalisän. Mennään jatkopalloille. Redi Koci ratkaisee erän 27-25. Henrik Porkka (5/+5) ja Janne Marttila (9/+8) erän parhaat. Upea nousu LEKA:lta, joka pystyi parantamaan omaa peliään erän edetessä.
 
3. erä: Helenius aloittaa erän kahdella ässällä. Lasse Jäntti jatkaa LEKA:n passarina. Terävä aloitus kotijoukkueelta, mutta Loimu kirii tilanteen jo 5-4 Kocin hyökkäysvirheen vuoksi. LEKA on ollut hieman vaikeuksissa vastaanottonsa kanssa mikä on heijastunut myös hyökkäystehoihin. Helenius penkille ja Jere Heiskanen kentälle. Tekniselle aikalisälle mennään 10-14 vierasjohdossa. Loimu taistelee tosissaan ja neljän pisteen johto on säilynyt 14-18 tilanteeseen. Kapteeni Gino Naarden on ollut vahva sekä aloitusruudussa että hyökkäyksissä. Jere Heiskanen on ollut myös hyvä tultuaan kentälle. Loimun aikalisä, kun Redi Koci kaventaa tilanteen 17-19. Naarden ottaa joukkueensa taas reppuselkään ja täräyttää kovan ässän Kocin oksiin. Tuovisen aikalisä tilanteessa 18-22. LEKA kaventaa ja Loimu ottaa aikalisän 20-22 tilanteessa. Jäntti ottaa torjunnan ja Loimu tekee tuplavaihdon. LEKA:n aikalisä tilanteessa 23-24.  Taas mennään jatkopalloille. Murhaava torjunta Jere Heiskaselta tuo LEKA:lle ensimmäisen ottelupallon. Hirvittävän pitkä erä päättyy lopulta Loimulle 33-35. Kaislasalo (6/+2) ja Naarden (10/+7) erän parhaat. Loimulla oli hiukan parempi syöttö ja vastaanotto.
 
4. erä: Erä alkaa tasaisesti. Loimu kiristää taas ruuvia ja LEKA:lla on vaikeuksia päästä hyökkäämään tehokkaasti. Tuovisen aikalisä koittaa tilanteessa 5-8. Puolustuspelaaminen on näyttävää, mutta hyökkääminen on aneemista ja passipeli epätarkkaa. Näyttää siltä, että LEKA joutuu jälleen taistelemaan viiden erän ottelun. Loimu karkaa jo 7-13 johtoon ja Tuovinen ottaa aikalisän. Verkkovirhe LEKA:lla ja tekniselle aikalisälle mennään 8-14 tilanteessa. Kaislasalon 11. hyökkäys toi miehelle erän ensimmäisen hyökkäyspisteen. Loimun aikalisä tilanteessa 12-15. Erä tylysti Loimulle 19-25. LEKA:n vastaanotto sekä sitä kautta passipeli oli hankalaa. Trent O’Dea erän tehokkain 5/+5.
 
5. erä: LEKA vaihtaa molemmat yleispelaajat sekä passarin. Helenius, Karinen ja Lankinen kentälle. Ensimmäiset pisteet ovat torjuntoja, molemmille yksi. Tasaisesti alkaa, kunnes LEKA kirii parin pisteen johdon. Achten kutsuu joukot koolle tilanteessa 5-3. Reijosen syöttövuorolla LEKA kirii lisää johtoa. Loimu vaihtaa hakkuria tilanteessa 8-5, kun Borichev tulee kentälle Naardenin tilalle. Tiukkaa taistelua jokaisesta pallosta. Tilanne nyt 12-10, kun Borichev iskee ässän. Tuovisen aikalisä samassa. LEKA voittaa viidennen erän 15-11 ja ottelun tiukan taistelun jälkeen 3-2.
 
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Tänään oli Nuori-Suomi –meininki, kaikki pelaa. Kolmannesta erästä jäi hampaankoloon heikon syötön vuoksi. Olen voittoon tietenkin tyytyväinen. Ollaan valmiita huomiseen runkosarjan päätökseen, mutta ajatukset ovat ehkä jo käännetty puolivälieräsarjaan Hurrikaania vastaan.
 
Christophe Achten: Olen tyytyväinen kahteen voitettuun erään. Ei oltu tarpeeksi fiksuja toisessa erässä, missä oli myös hyvät mahdollisuudet voittaa. Meiltä hyvä reaktio kahden hävityn erän jälkeen ja meillä oli mahdollisuudet voittoonkin.
 
Henrik Porkka: Ihan hyvä fiilis jäi pelistä. Hyvää taistelua aika-ajoin. Nyt ajatukset kohti huomista Akaa-peliä.
 
Ville Sihvonen: Taistelu oli hyvää, yleisöön menevää jossain määrin. Virheitä liikaa. Vaihdosta tulleet pelaajat hoitivat hommansa hienosti ja voitto oli lähellä.
 
Ä 9/6, SV 11/11, TO 11/19, VO 45 % / 44 %, H 39 % / 37 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Koci 18/+6, Kaislasalo 18/+1, Reijonen 14/+11
Loimu:  Marttila 17/+14, Naarden 17/+2, O’Dea 15/+13
 
Ottelun parhaat pelaajat: Marttila ja Reijonen
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Helenius, LEKA
2 Fifer, Loimu
1 Kaislasalo, LEKA
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Reijonen
 
Otteluisäntänä Avek Esitysratkaisut
 
Ottelutilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1225&ID=31&CID=46&PID=32&type=LegList
 
 Uutisarkisto