LEKA ja Hurrikaani taistelevat pronssista

| 10.04.2016 - LEKA Volley viestintä / VH
Otteluennakko

Lentopallon Mestaruusliigaa, pronssiottelut

Hurrikaani-Loimaa – LEKA Volley

ti 12.4. klo 18:30, Loimaan liikuntahalli
to 14.4. klo 18:30, Studentia
la 16.4. klo 17:00, Loimaan liikuntahalli (tarvittaessa)
 

LEKA kohtaa kauden huipennuksessa Hurrikaani-Loimaan. Panoksena on pronssimitalit, joista LEKA pääsee taistelemaan ensimmäisen kerran. Hurrikaani voitti hopeaa viime kaudella. Mitaleihin vaaditaan kaksi voittoa.

leka - hurrikaani

Hurrikaani pelasi välierissä VaLePaa vastaan viisi jännittävää ottelua. Viides ja ratkaiseva ottelu päättyi, kas kummaa, viidennessä erässä tiukkojen vaiheiden jälkeen Olli Kunnarin ollessa sastamalalaisten sankarina. Hurrikaanilauma pelasi pisteiden valossa leveällä rintamalla monipuolisesti hyökäten. Maajoukkuekonkarit Matti Oivanen ja Kosti Shumov muodostivat vahvan keskitorjujaparin. Laidoilta hyökkäysvastuuta keräsivät pääasiassa kapteeni Eemeli Kouki, Luke Smith ja hakkuri Mohamed Alhachdadi. Marokkolaismörssäri pelasi vaihtelevasti välierät VaLePaa vastaan. Parhaimmillaan hän ratkaisi ottelun ja välillä pelihuumori tuntui olevan kateissa. Ratkaisuottelussa VaLePaa vastaan Alhachdadin punainen kortti tilanteessa 14-12 ratkaisi sarjan nolosti. Loimaalaisten passivastuuta välierissä on kantanut ukrainalainen Dima Dolgopolov.

LEKA:n tie pronssiotteluun kävi Kokkolan Tiikereiden kohtaamisen jälkeen välierissä. Tiikerit marssi finaaleihin 3-0 voitoin. Ensimmäisessä kohtaamisessa LEKA esitti hurjan hyviä otteita aina kaksi ja puoli erää. Lopulta Tiikerit pystyi rutistamaan voiton, ja seuraavat kaksi ottelua se oli selvästi niskan päällä. Ottelusarjan voittajasta ei jäänyt epäselvyyksiä, mutta viime kauteen verrattuna LEKA oli selvästi valmiimpi haastamaan hallitseva mestari. LEKA:lla on neljä päivää Hurrikaania enemmän valmistautua pronssiotteluihin. Se on käyttänyt aikansa tehokkaasti harjoitteluun ja akkujen lataamiseen. Pudotuspelien taistelun ruumiillistuma on ollut Jukka Lehtonen, joka on ottanut hienosti roolia niin torjunnoissa kuin hyökkäyksissä. Kapteeni Lehtonen on huikea joukkuepelaaja, joka esimerkillään ohjaa joukkuetta eteenpäin.

- "Lähdetään kohti kauden viimeistä viikkoa. Akut on ladattu ja hyvä treeni alla. Hienoja ukkoja nämä - asenne ja työmoraali ovat olleet kohdallaan koko kauden. Ihan niin kuin ammattilaisilla pitääkin. Hurrikaani on luonnollisesti materiaaliltaan kova bändi. Kaksi edellistä kohtaamista ovat menneet 1-1, ja molemmat näistä ratkesivat vasta viidennessä erässä. Seurassa olleiden hyvien suomalaisten tueksi Nicola Giolito onnistui rekrytoimaan joukkueeseen kovia ulkomaalaisia, jotka mahtuisivat moneen muuhunkin kovaan liigaan. Olennaista pronssisarjassa on oman pään pitäminen kylmänä ja kristallinen keskittyminen seuraavaan suoritukseen. Uskon, että palkinto odottaa sitä, joka käsittelee tällaisen uuden tilanteen paremmin. Nälkää meillä riittää." kertoo LEKA:n päävalmentaja Lauri Hakala.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljä kertaa, kolmesti runkosarjassa ja kerran Suomen Cupissa. Ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä ja ne ovat ratkenneet jännittävien vaiheiden jälkeen. Voittaja on luultavimmin se, jonka syöttö-vastaanottopeli on parempaa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet tämän kauden pudotuspeleissä monta viisieräistä kamppailua eikä olisi yllätys jos pronssimitalit ratkeavat kolmen ottelun ja 15 erän jälkeen. Nähtäväksi jää kumman joukkueen motivaatio on korkeammalla. LEKA lähtee terveenä ja erittäin nälkäisenä taistelemaan historiansa ensimmäisestä mitalista.

leka - hurrikaani

LEKA:n kotiotteluiden yhteydessä ovet ja LEKA Pupi aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Tarjolla mm. virvokkeita joka lähtöön, "One and Only" LEKA Dogit sekä Metzgerei Lihaniekka LEKA Dog –nakit. Paikan päälle kannattaa saapua hieman tavallista aiemmin, sillä on odotettavissa täysi tupa ja huikea tunnelma. Lämpimästi tervetuloa myös Hurrikaanin kannattajat.

Ottelut ovat myös nähtävissä VeikkausTV- ja Kepit.tv –palveluiden kautta.
 
Lentopallo on parasta livenä, tervetuloa!

Liput ennakkoon Lippuautomaatista. Suosittelemme lipun ostoa ennakkoon, sillä Studentian yleisökapasiteetti on osoittautunut pudotuspeleissä rajalliseksi!

Radio Kuopio ja Timo Ripatti selostaa LEKA:n vierasottelut suorana! Ottelu on kuunneltavissa radiotaajuuksilla sekä netistä.

Livescore >

 Uutisarkisto