LEKA hyökkäsi Ducksin kumoon

LEKA Volleyn vahva hyökkäyspeli Redi Kocin johdolla toi lopulta selvän voiton 3-1 (25-21, 23-25, 25-19, 25-15)

| 18.11.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

La 18.11.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Vantaa Ducks
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 387
 
Tulos: 3-1 (25-21, 23-25, 25-19, 25-15)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Ducks: Szabo, Nurminen, Vallin, Magyar, Kankaanpää (c), Mi. Määttänen, Ma. Määttänen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Ottelu alkaa tunnustelevissa merkeissä. Ducksin kapteeni Toni Kankaanpää aloittaa ässällä, johon LEKA:n Redi Koci vastaa kahdella. Ducksin vastaanotto on ollut hiukan vaikeuksissa ja LEKA onnistuu nykäisemään 8-4 johdon. Kaislasalon vuoro syöttää tykki, joka tulee vastapalloksi. Tuomisen ensimmäinen aikalisä samassa tilanteessa. Ducks aloittaa kirivaihteen Lassi Nurmisen syöttövuorolla ja LEKA sortuu useisiin hyökkäysvirheisiin. Peli tasan 12-12, kunnes LEKA taas saa hyökkäyspelinsä kuntoon etenkin Samuli Kaislasalon näyttäessä mallia. Ducksin toinen aikalisä tilanteessa 16-12. Illan DJ Shaq M vetää tässä vaiheessa ässän hihasta ja laittaa pahamaineisen ”tunnelmantappaja” panhuilu-biisin soimaan. Yleensä se tarkoittaa vierasjoukkueen syöttövirhettä ja niin nytkin. Ducks kuitenkin sisuuntuu ja kaventaa tilanteen 21-18. Tuovisen ensimmäinen aikalisä samassa. LEKA:ssa pari edellistä kautta pelannut Juho Kaunisto kentälle tuomaan torjuntavoimaa. Torjunnasta vastaa kuitenkin LEKA:n Henrik Porkka ja Kaunisto astelee takaisin penkille. Illan ensimmäinen torikokous tämän jälkeen ja Ducksin penkki saa varoituksen. Miro Määttänen loukkasi myös edellisessä tilanteessa nilkkaansa ja hänet joudutaan ottamaan vaihtoon. Atte Kyrölä Määttäsen tilalle. Erä LEKA:lle 25-21, kun kapteeni Lehtonen kääntää ykköstempon kenttään. Tämä erä voitettiin erittäin hyvällä syöttö- ja hyökkäyspelillä. Erän hahmona Samuli Kaislasalo 7/+7 ja hyökkäystehot vaatimattomat 100 %.
 
2. erä: Miro Määttänen parantelee nilkkaansa ja Kyrölä jatkaa kentällä. LEKA:lla sama avaus. Ducks aloittaa terävästi Antti Vallinin iskiessä avauspisteet kakkospaikalta. Magyar hassuttaa LEKA:n puolustusta Kaislasalon pommialoituksen jälkeen. Passari napauttaa tyhjältä verkolta pallon helposti lattiaan toisesta kosketuksesta. Ducks porskuttaa niukassa parin pisteen johdossa 6-8. Nähdään useita pitkiä palloja, jotka pääasiassa kääntyvät lopulta vieraiden eduksi. Ducks taistelee vimmatusti ja siirtyy 18-21 johtoon etenkin Vallinin hyvän hyökkäyspelin ansiosta. Jukka Tuovisen toinen aikalisä tilanteessa 20-23, kun Szabo ottaa torjunnan. Tuominen ottaa ovelan aikalisän kun Redi Koci on valmistautumassa syöttöön. Ennakkoluulottomasti Miro Määttäsen tilalle sisääntullut Atte Kyrölä lyö nelospaikalta todella pitkän passin käsistä katsomoon ja ansaitsee vieraille eräpallotilanteen. Rikkonainen toinen erä vieraille 23-25. Erän hahmona Antti Vallin 8/+5. Ducks oli hieman parempi hyökkäystehoissa.
 
3. erä: Samoilla avauksilla jatketaan. Jukka Lehtonen on vireessä erän alussa vieden ässällä LEKA:n 5-2 johtoon. Ducks pääsee peliin mukaan LEKA:n hyökkäysvirheiden takia. Redi Koci torjutaan ja peli tasan 8. Tasaisesti edetään, kunnes Koci täräyttää kovan syötön kenttään ja Ismo Tuominen ottaa aikalisän tilanteessa 13-11. Tuovisen aikalisä tilanteessa 15-14, kun hyökkäysvirheet taas pääosassa. Nätti paippi LEKA:lta, jonka Koci päättää vitosnurkkaan. Kocin tehohetki jatkuu ja Tuominen on pakotettu ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 20-16. Albanialainen on ottanut LEKA:n reppuselkään ja mies on tehnyt viisi hyökkäyspistettä putkeen. Erä LEKA:lle 25-19, kun Kaislasalo päättää sen nelospaikalta. Redi Koci erän hahmona 7/+4, vo 73 %, hyökkäys 60 %. LEKA oli selvästi vieraita vahvempi hyökkäyksessä ja vastaanotossa.
 
4. erä: Ei vaihtoja. Akseli Lankinen jatkaa syöttöruudussa siitä mihin kolmannessa erässä jäi eli vaikeiden aloitusten antamista. Alkupisteet LEKA:lle 4-2. Redi Kocin syöttövuorolla LEKA tekee jälleen tuhojaan. Tilanne 10-7 ja Tuominen ottaa aikalisän. Erän pisin pallo tähän asti päättyy Jan Heleniuksen nelospaikan iskuun. Porkka torjuu LEKA:n tekniselle 14-10. LEKA rykäisee lopullisen tuntuisesti Henrin Porkan pitkällä syöttövuorolla. Erä repeää 21-13 tilanteeseen. Ottelu päättyy Atte Rissasen syöttövirheeseen 25-15.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Ehjä esitys meiltä, jos jätetään toinen erä pois. Pitkän erätauon jälkeen tultiin hyvin peliin mukaan ja Lankinen levitti peliä mallikkaasti. Redi syötti tänään hyvin, ja vasta viimeisessä erässä myös hyppyleijaan saatiin tehoja. Ducks on parantanut peliä paljon ja pisteet maistuivat hyvältä.
 
Ismo Tuominen: Pitkiä palloja aika-ajoin. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat melko identtisiä, kun Kocin syöttövuorolla LEKA pääsi karkaamaan. Tänään oli joukkue vastassa, joka ei jatkopalloissa paljoa pyöritellyt palloa vaan hoiti ne kotiin hurjalla prosentilla.
 
Redi Koci: Olemme treenanneet paljon paippihyökkäystä ja tänään pääsin hyvin päättämään niitä. Hyvä peli meiltä.
 
Alpar Szabo: Balint Magyar palasi äsken kehiin loukkaantumisen jälkeen ja peli kulkee hyvin hänen kanssa. Passitempo on nopea.
 
Ä 9/7, SV 11/9, TO 12/4, VO 58 % / 43 %, H 58 % / 47 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 20/+14, Koci 20/+10, Lehtonen 17/+13
Ducks: Vallin 17/+6, Szabo 13/+12, Kankaanpää 11/+3
 
 
Ottelun parhaat pelaajat: Szabo ja Koci
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Koci, LEKA
2 Kaislasalo, LEKA
1 Lankinen, LEKA
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Jukka Lehtonen

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus (Facebook-video) >

Ottelun kuvat >
 
Ottelun tilastot >
 
 Uutisarkisto