LEKA haastoi kovan vieraan, mutta kaatui saappaat jalassa

Stavros Kasampaliksen yllätysmomentti kantoi yhden erän. Hurrikaani ratkaisi pelin lopulta syöttöruudussa 1-3 (25-23, 21-25, 20-25, 22-25).

| 08.01.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

Su 8.1.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Hurrikaani
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 505
 
Tulos:  1-3 (25-23, 21-25, 20-25, 22-25)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kasampalis, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Hurrikaani: Peacock, Ma. Oivanen, Mi. Oivanen, Koppanen, Kouki, Mutka, Mäntylä (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Stavros Kasampalis aloittaa terävästi syöttöruudussa ja LEKA karkaa nopeasti 4-0 johtoon. Rantasen ensimmäinen aikalisä tässä vaiheessa. Kreikkalaisen sisääntulo on aivan loistava. Mikko Oivanen syöttää pahoja ja tilanne tasoittuu 6-5. Syötöistä tulee pisteitä kumpaankin päätyyn. Kasampaliksen ja keskitorjujien yhteispeli kaipaa vielä hiomista. Tullut jo pari karkeaa virhettä keskihyökkäyksissä. Hurrikaani siirtyy ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 9-10 pitkän pallorallin päätteeksi. Tekniselle aikalisälle mennään 11-14 tilanteessa Peacockin onnekkaan verkosta kenttään tippuneen aloitussyötön jälkeen. Nissin aikalisä tilanteessa 13-16. Kasampalis pääsi yrittämään pari kertaa omaa ratkaisua verkolla, mutta Hurrikaani puolusti hienosti. Mikko Oivanen pommitti lopulta pisteen Hurrikaanille kolmannella yrityksellään. Samuli Kaislasalo tuo syöttövuorollaan LEKA:n pisteen päähän ja Rantanen ottaa toisen aikalisän tilanteessa 20-21. Aikalisän jälkeen Kaislasalo täräyttää pari ässää ja LEKA siirtyy taas johtoon. Jan Helenius ratkaisee erän LEKA:lle komealla nelospaikan hyökkäyksellä. 25-23.  
 
2. erä: LEKA vaihtoi ensimmäisen erän loppupuolella Reijosen Jukka Lehtosen tilalle. Tällä muutoksella joukkueiden kokoonpanot ovat samat kuin ensimmäisessä erässä. Hurrikaani aloittaa erän terävämmin 1-5 Mikko Oivasen hääriessä syöttöruudussa. Samassa tilanteessa Nissi ottaa ensimmäisen aikalisän. Tatu Säisän kanssa samalla kampaajalla käyvä Matti Oivanen syötti napakan hypärin, mutta LEKA sai katkaistua syöttövuoron nopeasti. Tilanne tasoittuu pikku hiljaa ja LEKA hiipii jo pisteen päähän 9-10. Koppasen syöttövuorolla vieraat karkaavat taas neljän pisteen johtoon 9-13. Tekniselle mennään vieraiden 11-14 johdossa. Pitkä pallo päättyy LEKA:n voittoon ja tilanne tasoittuu 13-14. Mikko Oivanen osoittaa pallon jälkeen mieltään lyömällä pallon voimalla verkkoon. Ihme ettei tuomaristo näyttänyt korttia. Hurrikaanin torjunta pitää ja se on napsinut pari kertaa Heleniuksen kiinni. Nissin toinen aikalisä tilanteessa 17-21. Eräpallotilanteessa nähdään huikea palloralli, jonka Samuli Kaislasalo täräyttää lopulta käsien kautta katsomoon. Kouki päättää erän hirmuisella tykityksellä nelospaikalta yhden miehen torjuntaa vastaan. Erä 21-25.
 
3. erä: Samoilla kuusikoilla jatketaan. Erä alkaa tasaisesti 6-6. Kasampalis nappaa ensimmäisen torjuntapisteensä ja LEKA siirtyy johtoon 8-7. Päätuomari Laukkanen on viheltänyt LEKA:lle pari kyseenalaista käsittelyvirhettä ja Hurrikaani siirtyy johtoon 11-12. Tekniselle aikalisälle mennään 12-14 tilanteessa Koppasen syöttäessä ässän Teemu Silventoisen käsien kautta. LEKA tekee virheitä putkeen ja Hurrikaani karkaa kolmen pisteen karkumatkalle 14-17. Hurrikaanin syöttöpeli on ollut vahvaa ja se on aiheuttanut ongelmia LEKA:n vastaanotolle. Nissi ottaa aikalisän Matti Oivasen ässän jälkeen 15-19 tilanteessa. Nissi ottaa aikalisän eräpallotilanteessa 19-24. Erä päättyy Porkan syöttövirheeseen 20-25. Kolmeen erään parhaat pisteiden tekijät Kaislasalo 17/+10 ja Mikko Oivanen 25/+18.
 
4. erä: Kapteeni Lehtonen palaa kuusikkoon Reijosen tilalle. Erä alkaa tasaisesti molempien hyökätessä tarkasti, 3-3. Hieno taistelupallo päättyy LEKA:n voittoon 4-4. Kasampalis on alkanut löytää yhteisen sävelen muun LEKA-joukkueen kanssa. Passipeli on alkanut löytää hyökkääjät parin erän hapuilun jälkeen. LEKA:n uusi passari on tuonut mukavasti tehoja hyökkäykseen ja mies omaa itsekin vaarallisen aseen niin syötössä kuin toisen kosketuksen hyökkäyksissä. Eemeli Kouki tasoittaa pelin 12-12 nelospaikalta. LEKA:n passipeli ailahtelee vielä paljon ymmärrettävistä syistä. Tekniselle mennään tilanteessa 12-14. LEKA vaihtaa Lankisen passariksi. Kasampalikselta kuitenkin erittäin lupaava debyytti. Mieheltä on lupa odottaa paljon loppukaudella, kunhan yhteispeli hioutuu muun joukkueen kanssa. LEKA:n aikalisä tilanteessa 15-19. Hurja palloralli kääntyy lopulta Hurrikaanille ja erä tuntuu ratkenneen 15-20. Mikko Oivanen syöttää myrkyllisiä aloituksia liukuhihnalta eikä ottelun tehokkaimmasta pelaajasta ole enää epäselvyyttä. LEKA taistelee tilanteen Lehtosen johdolla 22-24 ja Rantanen on pakotettu ottamaan vielä aikalisän. Neljäs erä päättyy 22-25 ja pisteet Loimaalle.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Uusi passari oli kehissä ja tarvitaan rutkasti kuusikkoharjoituksia alle. Helppojen pallojen virheitä oli paljon ja hätäiltiin hieman. Lopussa sorruttiin kikkailuihin. Tasainen vääntö saatiin aikaan kovaa ennakkosuosikkia vastaan ja kohtalaisen tyytyväinen voi olla joukkueen esitykseen.
 
Lauri Rantanen: Sarjapisteistä pelattiin niin ei tarvinnut motivoida joukkuetta Trentino-pelin jälkeen. Tänään saatiin puolustuksia kiitettävä määrä, ehkä se ratkaisi pelin tänään meille. Peli oli tasainen kaikin puolin. LEKA:n uusi passari oli meille arvoitus vaikka pari peliä YouTubesta katsoinkin. Tänä vuonna vastaanotto- ja hyökkäyspeli ollut timanttista mikä tänäänkin näkyi kentällä.
 
Samuli Kaislasalo: Hyvin tuli tänään passeja, mutta toki enemmän olisi voinut tulla. Uusi passari toi paljon uutta peliin, mutta paljon on vielä hiomista. Helppoja virheitä tuli aika monta.
 
Mikko Oivanen: Edellinen peli Trentinoa vastaan ei antanut parasta mahdollista valmistautumista tähän peliin, koska siinä pelissä emme päässeet pelaamaan omaa tavanomaista peliä. Tämä näkyi ottelun alussa, mutta onneksi saatiin oma peli kulkemaan. Pelattiin tänään maltillisemmin. Otettiin pisteitä torjunnoilla ja syötöllä. Ratkaisuhetkillä pelattiin rauhallisemmin kuin LEKA.
 
 
Ä 8/11, SV 16/16, TO 7/10, VO 44 %/ 49 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 22/+11, Porkka 9/+5, Helenius 9/+1
Hurrikaani: Mi. Oivanen 27/+18, Kouki 17/+10, Mutka 8/-5
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Kaislasalo, LEKA
2 Oivanen Mi, Hurrikaani
1 Karinen, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Kaislasalo ja Mikko Oivanen
 
Mestar-pisteet:
2 Kaislasalo
1 Kasampalis
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Kasampalis
 
Ottelutilastot >

Lehdistötilaisuuden video >
 Uutisarkisto