LEKA esitti huikean come backin: LEKA - VaLePa 3-2

| 09.01.2016 -
Otteluraportti

LEKA Volley – VaLePa
klo 17:00 Studentia

Yleisöä 434

Hitaasti startannut LEKA otti upean taisteluvoiton viime kauden pronssimitalisteista 3-2 (22-25, 21-25, 25-22, 25-14, 17-15)

LEKA aloitti tutuksi tulleella kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Leikas ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. VaLePa aloitti kuusikolla: Antti Esko, Jokinen, Levchenko, Venski, Kunnari ja Chourio, Korhonen pelaten liberona. Kotijoukkueen kokoonpano oli hieman yllättävä kapteeni Lehtosen ollessa mukana avauksessa. Lehtonen saapui edellisenä yönä Kuopioon maajoukkuekomennukselta Berliinistä. Vierasjoukkueelta puuttui sairaana ollut Mikko Esko ja maajoukkueen mukana ollut Elviss Krastins. VaLePa aloitti ottelun terävämmin sen syötön sekä vastaanoton ollessa LEKA:n vastaavaa parempi. Erän hahmot olivat VaLePan tähdet Olli Kunnari sekä hakkuri Jesus Chourio. Erä VaLePalle kohtalaisen tiukasti 22-25.

leka - valepa

Toinen erä jatkoi sitä mihin ensimmäisen erän jälkeen päädyttiin. VaLePa syötti ja vastaanotti kotijoukkuetta terävämmin sekä Antti Esko pyöritti peliä mallikkaasti.  LEKA sortui peräti kahdeksaan syöttövirheeseen. VaLePa pystyi Kunnarin ja A. Eskon johdolla kolmeen ässään. Nämä seikat riittivät tekemään riittävän eron joukkueiden välille ja erä merkattiin lopulta vieraille 21-25.

Pitkä erätauko toi LEKA:lle sopivan reseptin käärmekeitolleen. LEKA pystyi parantamaan syöttö-vastaanottopeliään ja se alkoi saamaan tehoja myös hyökkäykseen. Vastaavasti LEKA pystyi puolustamaan Olli Kunnarin sekä Jesus Chourion  vaatimattomille 29 % ja 33 % tehoille. Erän hahmot olivat Kris Johnson (100 %) ja Greg Petty (67 %), jotka pystyivät puhkomaan VaLePan puolustuksen oivilla hyökkäyksillään. LEKA voitti historiansa ensimmäisen erän VaLePaa vastaan lukemin 25-22.

leka - valepa

Neljäs erä alkoi kohtalaisen tasaisissa merkeissä (8-5). LEKA hyökkäsi ja vastaanotti todella tehokkaasti laajalla rintamalla. Timo Leikas ja Greg Petty takoivat kotijoukkueelle tärkeitä pisteitä kovilla prosenteilla. Myös passari Lionin ja Kris Johnsonin yhteispeli oli todella nautittavaa seurata. Johnson pääsi iskemään ykköshyökkäyksiä välillä todella korkealta suuren maailman malliin. VaLePan hakkuri Chourio ja Olli Kunnari saatiin pidettyä aisoissa. Ugis Krastins veti tästä johtopäätökset ja otti kakkoshakkuri Stanislav Neviadomskyin kentälle. Hän pelasi kohtalaisen pirteästi, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan riittävästi. Erä meni LEKA:lle murskaavasti 25-14.

Ottelu venyi viidenteen erään ja ratkesi vasta jatkopalloilla 17-15. LEKA voitti ne tärkeimmät pitkät pallot ja marssi upeaan kotivoittoon. Voitto oli historiallinen ensimmäinen voitto VaLePasta, mikä näkyi myös lopputuuletuksista. Erän hahmot olivat jälleen passari Lion ja Kris Johnson. Johnson teki hyvistä passeista neljä pistettä (80 %). LEKA:n pisteet viidennessä erässä jakautuivat tasaisesti. VaLePan tehomies viidennessä oli Timo Jokinen.

VaLePa oli kuskin paikalla kaksi erää syöttäen ja vastaanottaen LEKA:a paremmin. LEKA pystyi kuitenkin parantamaan omaa peliään mikä riitti tänään kahteen arvokkaaseen sarjapisteeseen. Ottelun pisteet lasketaan myös Suomen Cup –pisteisiin, jossa jännitettävää vielä riittää. LEKA ja Loimu taistelevat viimeisestä pääsylipusta Hämeenlinnassa pelattavaan finaaliturnaukseen helmikuun alussa.

VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins:
-    Luulimme, että tänään tulee helppo voitto. Ei tullut, lopetettiin pelaaminen ja lopputulema on tämä. Keskitymme seuraavaksi Euro Cupiin, jossa vastaan asettuu romanialainen joukkue.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    VaLePa syötti ja vastaanotti hyvin kaksi erää. Me pelattiin ihan ok, mutta se ei riittänyt alussa. Pystyimme parantamaan omaa peliä ja saimme hienon voiton. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja etenkin vastaanottomme parantumiseen.

Greg Petty, LEKA Volley:
-    Pystyimme parantamaan pelin aikana syöttö-vastaanottopeliämme. Se oli tänään avain voittoon. Tärkeät pisteet todella kovalta vastustajalta.

Jarmo Korhonen, VaLePa:
-    LEKA painosti hyvin kolmannesta erästä alkaen ja ansaitsi voittonsa. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hyvää peliä. Minulle ei päässyt tulemaan edes kuuma.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Timo Leikas 21 (+6), Kristopher Johnson 20 (+13), Greg Petty 19 (+9)
VaLePa: Andriy Levchenko 14 (+11), Timo Jokinen 14 (-1), Olli Kunnari 13 (+4)

Hyökkäys: 57 % / 43 %
Vastaanotto: 61 % / 57 %
Torjunnat: 12 / 7
Ässät: 5 / 9

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Kristopher Johnson, LEKA
2 p. Antti Esko, VaLePa
1 p. Greg Petty, LEKA

Joukkueiden parhaat:
Greg Petty, LEKA
Antti Esko, VaLePa

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Eelis Karinen

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Kristopher Johnson
1 p. Greg Petty

Otteluisäntä: Citymarketit Kolmisoppi & Päiväranta

Ottelutilastot >


 Uutisarkisto