Kohti mitalipelejä: välierissä Kokkolan Tiikerit

| 30.03.2016 - vili
Otteluennakko
 
Lentopallon Mestaruusliiga, välierät
 
Kokkolan Tiikerit – LEKA Volley
 
la 2.4. klo 16:00, Kokkola
su 3.4. klo 18:00, Studentia
ke 6.4. klo 18:30, Kokkola
la 9.4. klo 17:00, Studentia (tarvittaessa)
su 10.4. klo 17:00 Kokkola (tarvittaessa)
 
Hallitseva mestari Kokkolan Tiikerit saa vastaansa Oulun Ettan puolivälierissä trillerien jälkeen tiputtaneen LEKA Volleyn. Vain yhden tappion kotimaan kentillä tällä kaudella kokenut Tiikerit saa välierähaasteekseen ensimmäistä mitaliaan tavoittelevan kuopiolaisryhmän.
 
leka - tiikerit

Tiikerit kohtaisivat puolivälierissä Raision Loimun, joka oli mestareille suupala. Loimu pystyi riistämään yhden erävoiton kotonaan, muuten Tiikerit vei kaikki muut erät. Ottelusarjan ehdoton hahmo oli Lelu Ojansivu, joka tykitti 64 pistettä (11 ässää) kovilla tehoilla

- ”Kohtasimme LEKA:n viime kaudella puolivälierissä ja silloin olimme aika suvereeneja. En odota, vaan tiedän LEKA:n tulevan tänä vuonna kovempaa! Varsinkin kun pelataan finaalipaikasta."
 
"Pelit ratkotaan melkein aina syöttö-vastaanotossa. Niin myös tässäkin sarjassa. Jos meidän vastaanotto toimii kuten koko kauden, ollaan vahvoilla. Tottakai luotan meidän vastaanottoon kuin kivimuuriin. Mutta kyllä mekin saadaan tehdä kova duuni, että saadaan LEKA:n vastaanotto rikki. Sen verran voin auttaa, että ei kannata kokeilla meidän liberoa.”, kertoo Tiikereiden hakkuri Lelu Ojansivu virnistäen.
 
LEKA:n ensimmäinen haaste tänä keväänä oli Oulun Etta. Joukkueet tahkosivat neljä viiden erän kamppailua, joista kolme kääntyi LEKA:lle erittäin pienillä marginaaleilla. Neljännen ottelun lehdistötilaisuudessa oli tunteet pinnassa molemmilla valmentajilla. Ystävykset Lauri Hakala ja Olli Kuoksa olivat yhtä mieltä yleisön kanssa, että kyseessä oli huikea ja viihdyttävä ottelusarja. Lämmin kiitos vielä Ettalle kovasta, mutta reilusta vastuksesta. Näin ollen kohta kaksivuotiaan LEKA:n toinen pudotuspelikevät saa jatkoa ja tie kohti mitalipelejä alkaa todenteolla. LEKA pelasi Etta-sarjan yhtenäisenä joukkueena ja lähes kaikki kokoonpanoon merkityt pelaajat kävivät kentällä antamassa oman panoksensa. Pitkäksi venyneiden pelien takia laaja peluutus voi osoittautua kullan arvoiseksi jatkopeleissä. LEKA:n taistelutahdon ruumiillistuma oli kuitenkin kapteeni Jukka Lehtonen, joka elää pudotuspelejä jokaisella solullaan. Lehtonen sai mukavasti vastuuta hyökkäyspäässä ja napsi eniten torjuntoja kaikista joukkueista puolivälierissä.
 
- ”Tiikerit on kova, mutta ei mikään voittamaton joukkue. Heillä on omat heikkoutensa niin kuin kaikilla muillakin, mutta toki meidän pitää onnistua. Uskon silti, että mihinkään urotekoihin ei tarvitse ryhtyä. Tiikerit puolustaa hyvin, aivan Ettan tavoin. Saimme tehdä kovan työn päästäksemme tähän vaiheeseen. Samalla uskon kolmen tiukan voiton vahvistaneen meitä aika tavalla."
 
"Pelit ratkeavat lähes aina syöttö-vastaanottoon. Tämän lisäksi kahden hyvän torjunta-puolustus –joukkueen kohdatessa puolustuksen jälkeinen hyökkäys on avainasemassa. Odotan edellisen sarjan tavoin kovaa, rehtiä ja hyvähenkistä taistelua jokaisesta pisteestä.”, kertoo LEKA:n päävalmentaja Lauri Hakala.
 
Haastateltavat ovat kovin samoilla linjoilla ottelusarjan kulmakivistä. Molemmissa joukkueissa on huikeita syöttäjiä: Lelu, Sauss ja Siirilä vs. Petty, Leikas ja Kössi. Myös vastaanottopuolella löytyy taitoa Kogan ja Juhani Hakalan kantaessa isoa roolia niin vastaanotossa kuin puolustuspalloissa. Tiikerit on ainoa joukkue kotimaan Mestaruusliigasta, jota LEKA ei ole vielä pystynyt voittamaan kohta kahden vuoden historiansa aikana. Motivaatio on varmasti joukkueella kohdallaan ja nälkä kirkkaimpien mitalien voittamiseen on kova. Jännittävä ottelusarja alkaa lauantaina 2.4. klo 16:00 Hollihaan liikuntahallissa, Kokkolassa. Heti seuraavana päivänä on toinen välieräkamppailu Studentialla, Kuopiossa klo 18:00. Sarjan voittaja pääsee Mestaruusliigan finaaleihin.

leka - tiikerit
 
LEKA:n kotiotteluiden yhteydessä ovet ja LEKA Pupi aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Tarjolla mm. virvokkeita joka lähtöön, "One and Only" LEKA Dogit sekä Metzgerei Lihaniekka LEKA Dog –nakit. Paikan päälle kannattaa saapua hieman tavallista aiemmin, sillä on odotettavissa täysi tupa ja huikea tunnelma. Lämpimästi tervetuloa myös Tiikereiden kannattajat.
 
Lentopallo on parasta livenä, tervetuloa!
 
Liput ennakkoon Lippuautomaatista. Suosittelemme lipun ostoa ennakkoon!
 

Vierasottelut livenä Radio Kuopion taajuuksilta

Radio Kuopio ja selostajalegenda Timo Ripatti selostaa LEKA:n vierasottelut suorana kauden loppuun asti. Klikkaa itsesi Radion Kuopion nettisivuille tai ruuvaa radiosi sopivalle taajuudelle otteluiden aikana!

Kuopio 95,6
Varkaus 104,0
Siilinjärvi ja Nilsiä 89,3

Mestaruusliigan välieräpariennakko >

Ottelun livescore >
 Uutisarkisto