Keltamustien taistelu: Tiikerit saapuu Studentialle

| 28.02.2016 - vili
LEKA Volley – Kokkolan Tiikerit
la 5.3. klo 15:00
Studentia, Kuopio
 

LEKA Volley (15-10) kohtaa Mestaruusliigan kärkiottelussa läpi kauden porskuttaneen Kokkolan Tiikerit (24-1).

leka volley - tiikerit

Tuore Cup-mestari Tiikerit saapuu Kuopioon toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäisessä kohtaamisessa Tiikerit peluutti ”kakkosmiehistöään” murskaten silloin alavireisen LEKA:n 1-3. Mestarijoukkue on pystynyt pelaamaan todella laajalla rosterilla läpi kauden – menestyksellisesti. Tiikereiden tämän kauden loukkaantumishuolista on vastannut Lelu Ojansivu. Tähtihakkuri oli alkukauden mykoplasmassa. Viime aikoina on ollut muita huolia ja Antti Ropponen on pelannut enemmän. Kunnossa ollessaan Ojansivu on sarjan kiistattomasti paras pelaaja. Muista seuraamisen arvoisista pelaajista voidaan mainita väkkärämäinen libero Taichiro Koga, joka on sarjan paras tontillaan. Tiikerit kärsi kauden ensimmäisen tappionsa VaLePan vieraana 24.2.

- ”Kuopioon on aina mukava tulla. Kaupungilla on hienot lentopalloperinteet ja saleissa hyvä tunnelma. LEKA on vastuksena Lauri Hakalan näköinen joukkue, jossa nippu taitavia äijiä. He noudattavat tarkasti omaa taktiikkaansa, mikä tekee joukkueesta inhottavan vastustajan. Mykoplasma alkaa olla voitettu vaiva ja halu pelata on todella kova. Viime aikoina ollut pieniä murheita nilkan kanssa, mutta sen ei pitäisi vaivata enää Kuopiossa. Haluaisin nostaa esille pari pelaajaa, joita kannattaa seurata ottelussa: Taichiro Koga on jäätävä kaveri puolustamaan, mutta hän on myös kuningas passaamaan. Äijän vastaanotto näyttää tosi helpolta. LEKA:sta nostan esille Eelis Karisen, joka ei ole pituudella pilattu. Siitä huolimatta mies on kova hyökkäämään ja torjumaan. Lisäksi vastaanotossa Ekku on ottanut ison roolin LEKA:ssa.”, kertoo Tiikereiden hakkuri Lelu Ojansivu.

leka volley - tiikerit

Edellinen Tiikerit-ottelu oli pelillisesti LEKA:n pohjanoteeraus kuluvalla kaudella. Sen jälkeen joukkue heräsi taistelemaan ja oli yli kuukauden voittamattomana joulu-tammikuussa. Hienoja esityksiä joutuivat todistamaan niin Hurrikaani, VaLePa, Etta, Sampo kuin KoVekin. Voitto VaLePasta oli seurahistorian ensimmäinen. Timo Leikkaan loukkaantumisen vuoksi hankittu amerikkalaishakkuri Josh Taylor on tuonut LEKA:n peliin leveyttä. Taylor on parantanut otteitaan ottelusta toiseen ja yhteispeli alkaa sujua muun joukkueen kanssa. Miehessä on aineksia olla sarjan tähtipelaajia. LEKA:n liberona häärivä Juhani Hakala valittiin hyvien otteiden ansiosta liigan tammikuun tähdistökentälliseen. Hakala on ollut viime aikoina jäätävässä vireessä niin vastaanotossa kuin puolustuspallojen hauissa.

- ”Tiikerit on Cup-mestaruuden lisäksi ollut myös suvereeni runkosarjan ykkösjoukkue tällä kaudella. Vailla heikkouksia he eivät kuitenkaan ole, ja niihin me lähdemme iskemään. Muista kärkijoukkueista poiketen Tiikerit ei ole superfyysinen joukkue vaan nopeaa ja taidokasta lentopalloa pelaava joukkue, joka pitkälti luottaa hyvään vastaanottopelaamiseensa. Lähdemme kilpailemaan ja pelaamaan voitosta – ensin yhden pisteen, sitten erän ja sitten koko ottelun. Meillä on kaikki saumat hoitaa homma kotiin, vaikka ilman muuta vastus on kovin mahdollinen.”, kertoo LEKA:n päävalmentaja Lauri Hakala.

Ottelu on kolmas joukkueiden kohtaaminen tällä kaudella. Kaksi edellistä kohtaamista ovat olleet Tiikereiden suvereenia näytöstä. Pystyisikö LEKA:n leveä hyökkäyskalusto laittamaan kapuloita Tiikereiden rattaisiin? Vai marssiiko kova vierailija kolmanteen voittoon tällä kaudella. Timo Leikas alkaa olla toipunut vammastaan ja on mahdollisesti Lauri Hakalan käytettävissä Tiikerit-ottelussa. On mielenkiintoista nähdä millä kuusikolla Tiikerit aloittaa ottelun. Säästelläänkö avainpelaajia kohta alkaviin playoffeihin vai haetaanko ykköskuusikolle pelituntumaa LEKA:n kustannuksella? Varma asia on, että illasta tulee loistava lentopallotapahtuma, jossa nähdään näyttäviä suorituksia verkon kummallakin puolen.

Ovet ja LEKA Pupi aukeavat klo 14:00. Tarjolla mm. virvokkeita joka lähtöön, "One and Only" LEKA Dogit sekä Metzgerei Lihaniekka LEKA Dog –nakit.
 
Tule nauttimaan Studentian hyvästä tunnelmasta. Lentopallo on parasta livenä, tervetuloa!

L4U yllätysohjelmaa >

Liput ennakkoon Lippuautomaatista >

Livescore >

Otteluisäntänä Kuopion Monirakennus OyUutisarkisto