Karinen takoi KoVe:n kumoon

| 29.11.2015 -
Otteluraportti

LEKA Volley – KoVe
klo 15:00 Studentia

Yleisöä 377

LEKA rutisti 3-1 (25-23, 27-29, 25-21, 25-16) kotivoiton KoVe:sta. KoVe pelasi kaksi ensimmäistä erää kauden parasta peliään, mutta hyytyi lopulta LEKA:n käsittelyssä. Näin ollen kolme tärkeää pistettä jäi Kuopioon.

leka volley - kove

KoVe aloitti kuusikolla Szabo, Nurminen, Laakso, Külaots, Kankaanpää ja Miro Määttänen, Tarkiaisen ollessa liberona. LEKA:lta astui kentälle tuttu kuusikko: Johnson, Austin, Karinen, Petty, Leikas ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. KoVe aloitti pelin vahvasti ottaen syöttöjensä kohteeksi Greg Pettyn. Ottelussa peräti 53 vastaanottoa suorittanut (53 %, 5 virhettä) Petty haparoi ottelun alussa ja KoVe karkasi 5-8 johtoon Karl Külaotsin ja Toni Kankaanpään syöttäen kaksi ässää mieheen. Erän edetessä LEKA sai parannettua vastaanottoaan ja Chris ”Lion” Austin pääsi pyörittämään peliä tutun monipuolisesti. Erän ratkaisu siirtyi aivan erän loppuun, jossa LEKA oli vahvempi vieden erän lopulta 25-23.

Toinen erä alkoi edelleen KoVe:n komennossa. Unkarilainen keskitorjuja Alpar Szabo ja Külaots olivat KoVe:n tehokkaimmat. LEKA rutisti vielä erän lopussa tasoihin ja olipa kotijoukkueella useampi eräpallokin, mutta KoVe onnistui viemään erän nimiinsä 27-29 pelaten hyvää peliä.

leka volley - kove

Pitkä erätauko tuli LEKA:lle hyvään aikaan ja joukkue käsitteli kahden ensimmäisen erän vaisut otteet pukukopissa. LEKA tuli kolmanteen erään aivan uudella ilmeellä ja aloitti erän räväkästi. Koko ottelussa erinomaisesti toiminut keskihyökkäys oli lähes pysäyttämätön ase Johnsonin ja Lehtosen iskiessä ottelussa yhteensä 30 pistettä. Myös passari Lion pyöritti peliä välillä näyttävästi tehden itsekin erässä kolme hyökkäyspistettä.

Neljäs erä oli enää muodollisuus, sillä LEKA aloitti senkin erittäin vahvasti. Se ei antanut mitään mahdollisuuksia vantaalaiselle vieraalleen vaan rynnisti nopeasti 25-16 erä- ja lopulta otteluvoittoon. LEKA pelasi ottelun kaksi viimeistä erää vapautuneesti ja se näkyi kentällä rentoutena ratkaisuhetkillä. LEKA syötti ottelussa hyvin Pettyn tehdessä mukavat 6 ässää. Muutenkin LEKA:n vaikeat aloitukset aiheuttivat KoVe:lle harmaita hiuksia ja osaltaan vaikeuttivat sitä kuuluisaa omaa syöttö-vastaanottopeliä.

Ottelun parhaana palkittiin LEKA:n Eelis Karinen, joka palasi muutaman ottelun sairauslomalta viikko sitten. Miehen otteissa ei pelaamattomuus näkynyt ja Karinen takoikin hyvästä tarjoilusta 17 pistettä. Karisen lisäksi 17 pistettä tekivät mieheen Kris Johnson ja Greg Petty. KoVe:n paras pistemies oli 20 pistettä tehnyt Karl Külaots.

KoVe:n valmentaja Petri Sainio:
-    Tänään ei harmittanut läheskään niin paljon kuin normaalisti tappion jälkeen. Pelasimme kaksi ensimmäistä erää kauden parasta peliämme, mutta jostain syystä hyvä syöttöpelimme hiipui. Olemme olleet tähän asti yhden erävoiton joukkue ja tästä pitäisi kehittyä voittavaksi joukkueksi.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:
-    Hyvä voitto. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä huonoa peliä, mutta pojat käänsivät ilmeen hyväksi pitkällä erätauolla. Meidän pitäisi saada tuotua harjoitusten hyvä peli-ilme kentälle heti ottelun alusta alkaen. Se on ollut pienenä ongelmana alkukaudella. Odotan innolla seuraavia otteluita, sillä joulu-tammikuussa Studentialle saapuvat kaikki sarjan kovimman suosikit.

Karl Külaots, KoVe:
-    Kaksi ensimmäistä erää haastettiin LEKA kunnolla. Syötettiin ja vastaanotettiin hyvin. Jostain syystä tämän jälkeen kadotettiin oman syötön tehokkuus ja loppu onkin historiaa.

Eelis Karinen, LEKA Volley:
-    Ottelun alku oli meiltä tahmeaa. Pukukopin kautta löytyi rentous pelata ja se kantoi meidät tänään voittoon. Loukkaantuminen ei enää tunnu lainkaan. Todella mukava olla taas kehissä.


Parhaat pistemiehet
LEKA: Kristopher Johnson 17 (+15), Eelis Karinen 17 (+8), Greg Petty 17 (+6)
KoVe: Karl Külaots 20 (+9), Alpar Szabo 11 (+11), Miro Määttänen 11 (-6)

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Eelis Karinen, LEKA
2 p. Kristopher Johnson, LEKA
1 p, Karl Külaots, KoVe

Joukkueiden parhaat:
Karl Külaots, KoVe
Eelis Karinen, LEKA

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Eelis Karinen

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Eelis Karinen
1 p. Timo Leikas

Otteluisäntä: Kunnonpaikka

Kuvagalleria >


 Uutisarkisto