Josh Taylor johdatti LEKA:n voittoon debyytissään

| 30.01.2016 -
Otteluraportti

LEKA Volley – KoVe
klo 17:00 Vesileppis Areena, Leppävirta

Yleisöä 583

LEKA Volley - Korson Veto 3-1 (25-23, 25-18, 17-25, 25-13)

LEKA marssitti peliin pikakomennuksella loukkaantuneena olevan Timo Leikkaan tilalle hakkuriksi yhdysvaltalaisen Josh Taylorin. LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona.

KoVe puolestaan lähti peliin kuusikolla Szabo, Laakso, Kankaanpää, Nurminen, Vallin, Määttänen, Tarkiainen liberona.

leka - kove

Ensimmäistä erää mentiin tasaisesti molempien joukkueiden hermoillessa. Erää sävyttivät lukuisat virheet, mutta lopulta LEKA teki niitä vähemmän ja kampesi erän itselleen. Greg Petty teki 5 ja Kris Johnson 4 pistettä ollen LEKA:n parhaat pistemiehet. Erä ratkesi LEKA:n aavistuksen parempaan hyökkäystehokkuuteen. Erälukemiksi kirjattiin 25-23.

Toiseen erään LEKA tarkensi peliään erä olikin koko ajan LEKA:n hallussa.  Josh Taylor sai karistettua alkukankeuden jaloistaan ja nosti tehojaan selkeästi ensimmäisestä erästä tehden 5 pistettä. Erä LEKA:lle lukemin 25-18.

Kolmanteen erään KoVe latautui pitkällä tauolla hyvin ja karkasi heti erän alussa selkeälle karkumatkalle. Miro Määttäsen johdolla KoVe takoi erää eteenpäin pitäen selkeän otteen itsellään. LEKA:n valmentaja Lauri Hakala pyöritti tiuhaa vaihtorulettia ja peliaikaa saivat nuoret Antti Karttunen, Aleksi Kössi ja Teemu Silventoinen. Vaihtopelaajat toivatkin kentälle energiaa ja yritystä, mutta erä kuitenkin KoVelle selvin luvuin 17-25.

Neljännessä erässä kentällä oli vain yksi joukkue, kun LEKA kokosi joukkonsa ja takoi erän selvin luvuin 25-13. Kukaan ei erityisesti noussut erässä esille, vaan LEKA onnistui koko joukkueen rintamalla. Lauri Hakala pystyi antamaan huiliaikaa Pettylle ja Austinille kaikkien rosteriin merkittyjen pelaajien päästessä kentälle.

leka - kove

Ottelu ei jää suurten klassikoiden joukkoon, mutta oli tärkeä ottelu Josh Taylorin saadessa tuntumaa Mestaruusliigaan ja etenkin uuteen joukkueeseensa. Ehkä LEKA:n kannalta parasta pelissä oli huomata, että Josh Taylor vaikuttaa erinomaiselle hankinnalle. Toisaalta myös nuorten pelaajien saama peliaika ja otteet olivat positiivista antia. Samalla varmistui myös LEKA:n pääsy Suomen Cupin finaaliviikonloppuun Hämeenlinnaan 6.-7.2. kun Team Lakkapää voitti Loimun kotonaan. Ottelun paras pistemies oli KoVen Miro Määttänen 16 pisteellä ja ensimmäisen pelinsä LEKAssa pelannut Josh Taylor saalisti myös hienot 15 pistettä, ollen LEKA:n paras pistemies.

KoVen päävalmentaja Petri Sainio:
-    Aikeissa oli ottaa pisteitä ja voittaa peli, mutta ei onnistunut. Teimme liikaa virheitä, passiin ei saatu laatua, joten lyöntipaikat jäivät heikoksi.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Teimme vähemmän virheitä, eli saimme pidettyä virhekontrollin kunnossa. Vesileppis Areena osoittautui hyväksi pelipaikaksi ja yleisö oli äänekäs sekä runsas. Libero Patrik Ovaska teki huimaa työtä puolustuksessa ja otti peliin monia isoja palloja, kun aloituksennosto paranee hiukan, tulee Patrikista aivan liigan kärkilibero.

Josh Taylor, LEKA Volley:
-    Pelissä oli parempi taso kuin odotin. Minulla ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Tulin juuri maahan ja yhden harjoituksen jälkeen pääsin suoraan pelaamaan.

Toni Kankaanpää, KoVe:
-    Kolme erää tapeltiin, mutta sitten kaikki lopahti. Nuori joukkue oli vaikeuksissa, mutta vielä ei olla löydetty parasta pelitapaa ja rytmiä.  Vastaanotto meillä pysyi neljänteen erään saakka kasassa, mutta loppu oli heikko. Meidän peli tulee vielä parantumaan paljon.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Josh Taylor 15/+8, Greg Petty 12/+9, Kristopher Johnson 11/+5,
KoVe: Miro Määttänen 16/+3, Toni Kankaanpää 12/-5, Szabo Alpár 10/+9

Hyökkäys: 38 % / 40 %
Vastaanotto: 59 % / 60 %
Torjunnat: 14 / 7
Ässät: 14 / 2

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Juhani Hakala, LEKA
2 p. Greg Petty, LEKA
1 p. Antti Vallin, KoVe

Joukkueiden parhaat:
Josh Taylor, LEKA
Antti Vallin, KoVe

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Chris Austin

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Josh Taylor
1 p. Juhani Hakala

Otteluisäntä: Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis

Ottelutilastot >
Kuvagalleria >Uutisarkisto