Jan Helenius vahvistaa LEKA Volleyta

| 17.05.2016 - LEKA Volley viestintä / VH
LEKA Volley on solminut 2+1 vuotisen sopimuksen miesten maajoukkueringissä olevan Jan Heleniuksen kanssa.

Karhulan Veikkojen kasvatti Helenius pelasi viime kaudella Iskussa yleispelaajan tontilla. Helenius nousi jo viime vuonna miesten maajoukkueeseen ja taistelee myös tulevana kesänä Maailmanliigassa peliajasta. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Helenius tunnetaan erittäin taitavana ja vahvana vastaanottajana.

- Jan on meille todella kova vahvistus ja ennen kaikkea tuo meille varmuutta vastaanottoon, kertoo LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala.

- Meillä alkaa olla joukkue kasassa ja uskon, että saamme julkaistua loput pelaajasopimukset ihan lähiviikkoina, kommentoi tyytyväinen Erkki Keränen.

Tulen LEKA:an täynnä intoa ja odottavaisin mielin! Kuopio on minulle uusi tuttavuus, josta olen kuullut paljon hyvää. Kesällä treenataan kovaa ja teen kaikkeni, että peliaikaa irtoaa Maailmanliigassa, kertoo Jan Helenius.

Helenius pelaa LEKA:ssa numerolla 9.

JAN HELENIUS
Yleispelaaja
Pituus: 186 cm
Maksimiulottuvuus: 347 cm
Syntynyt: 13.10.1996
Viime kauden seura: Rantaperkiön Isku
Kasvattajaseura: Karhulan Veikot
Miesten Mestaruusliigan otteluita: 72
Miesten maaotteluita: 15
 

Vastine Aamulehdessä julkaistuun artikkeliin

Aamulehti uutisoi tänään 17.5.2016 Iskun pyytävän selvitystä Lentopalloliitolta, että kestääkö maajoukkueen apuvalmentajan ja LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakalan toiminta päivänvalon.

Viime vuonna vielä Iskussa pelannut Jan Helenius solmi LEKA Volleyn kanssa pelaajasopimuksen. Isku epäilee, että Hakala on käyttänyt väärin asemaansa houkutellakseen Heleniuksen Kuopioon.

LEKA Volleyn strategian mukaisesti seura on lähtenyt panostamaan nuoriin, suomalaisiin lentopalloilijoihin.

- Olemme pystyneet rakentamaan lyhyessä ajassa Kuopioon pelaajia kiinnostavan ympäristön, kertoo seuran puheenjohtaja Ilkka Sammelvuo. Valmennus ja olosuhteet ovat sillä tasolla, että pystymme tarjoamaan hyvän kehitysalustan nuorille, jatkaa Sammelvuo.
 

Pelaajaneuvottelut ovat edenneet oikean protokollan ja etiikan mukaan

- Lauri on ollut Heleniukseen yhteydessä ennen maajoukkueleiritystä ja kysynyt pelaajan mielenkiintoa tulla pelaamaan Kuopioon. Sen jälkeen olen hoitanut kaikki neuvottelut suoraan pelaajan agentin, Nisse Huttusen kanssa. Ihmettelen Iskun reaktiota suuresti, kommentoi LEKA Volleyn pelaajaneuvotteluista vastaava Erkki Keränen.

Asian vahvistaa Jan Heleniuksen manageri Nisse Huttunen: ”Olen käynyt neuvottelut suoraan Erkki Keräsen kanssa ja Lauri Hakala ei ole ollut missään tekemisissä asian kanssa kesken maajoukkueleiritysten”.
 Uutisarkisto