Jälleen uusi yleisöennätys, Sampo vahvempi LEKA Battlessa

LEKA Battlessa tehtiin jälleen uusi katsojaennätys. Savolaista lentopalloherkkua oli saapunut katsomaan peräti 3027 katsojaa. Pelissä Sampo oli jälleen vahvempi, tällä kertaa lukemin 1-3 (19-25, 25-22, 20-25, 24-26)

| 05.11.2016 - LEKA Volley viestintä / VH

La 5.11.2016 klo 17:00
LEKA Volley – Sampo Volley
Kuopio-halli, Kuopio
 
Yleisöä: 3027 (uusi lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan yleisöennätys)
 
Tulos: 1-3 (19-25, 25-22, 20-25, 24-26)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Helenius, Karinen, Leikas, Silventoinen (l)
Sampo: Sivonen, Penttinen, Väliaho, Heiskanen, Raadik, Kaatrasalo, Mutka (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Erän alku mennään tasatahtiin. Penttisen syöttövuorolla Sampo nykäisee pienen johdon ja tekniselle tauolle mennään tilanteessa 10-14. Penttinen jatkaa tarkkoja syöttöjä ja jo kolmas ässä tippuu LEKA:n kenttäpuoliskon takarajalle. Hakalan toinen aikalisä tilanteessa 11-18. Pallot tuntuu pyörivän nyt vieraille. Sampo on puolustanut hienosti. Akseli Lankinen-Helenius väläytti osaamistaan ja LEKA kuroi etumatkaa kiinni 18-22. Andrus Raadik erän hahmona 8/+6 ja Sampo vei erän 19-25.
 
2. erä: Hyviä puolustuspalloja kummallakin puolella. Erä alkaa tasaisesti 5-5. Sampo ei juuri ole päässyt lyömään täysillä vaan se on sijoitellut palloa tarkasti. Tämä on näköjään yllättänyt kotijoukkueen, koska moni pallo on jäänyt kenttään. Leikas täräyttää ässän 20-17. LEKA on päässyt hyökkäämään laidoilta tehokkaammin kuin ensimmäisessä erässä ja se näkyy nyt tulostaululla. Tuovisen aikalisä, jonka jälkeen Ville Heiskanen saa Leikkaan syöttövuoron poikki. Heiskanen on näyttänyt tänään osaamistaan käsistälyömisestä. LEKA on sortunut useisiin syöttövirheisiin, tosin ovat he saaneet hienosti myös Sampon vastaanoton vaikeuksiin. Sampo on välttänyt syöttämästä Jan Heleniukselle ja se näkyy hänen hyökkäystehoissaan. Toiseen erään 7/+6 ja erä LEKA:lle 25-22.
 
3. erä: Sampo aloitti pitkän tauon jälkeen terävästi ottaen pari torjuntaa. LEKA kuittaa torjunnat ja peli on taas tasan. Erä etenee tasatahtiin. Teemu Silventoinen on ollut hurjassa vireessä kaivaen puolustuspalloja ja vastaanotossa. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 13-14 johdossa. Pari virhettä lisää LEKA:lle ja Hakala ottaa aikalisän 13-16. Ilmoitettu yleisömäärä sai illan parhaimmat aplodit tähän asti. Ennätysyleisö kirjataan nyt lukemiin 3027! Torjuntapari Lehtonen-Helenius nappaa kaksi kertaa Raadikin kiinni ja tilanne on taas tiukka. Sampo nappaa kolmen miehen torjunnalla Karisen kiinni ja Kaatrasalo pääsee syöttämään eräpalloa. Erä vieraille 20-25 ja ensimmäinen jaossa ollut piste.
 
4. erä. LEKA aloittaa neljännen täynnä tulta ja tappuraa. Leikas täräyttää ensimmäisen pisteen voimalla ohi torjunnan. LEKA on tehnyt vieraita enemmän hyökkäysvirheitä ja ne tuovat nytkin Sampon takaisin peliin. Martti Keel tulee syöttämään tilanteessa 10-10. Syöttövuoro jää lyhyeksi ja Sivonen palaa takaisin. Penttisen käsittelyvirheen jälkeen Tuovinen on pakotettu aikalisään. Mainittakkoon, että Timo Leikkaalla on vain yksi syöttövirhe tähän asti. Mies on syöttänyt kovia pommeja ja saanut niillä Sampon vastaanoton vaikeuksiin. Tekniselle mennään 14-12 tilanteessa. Väliahon ässä tasoittaa pelin 15-15 ja Hakala ottaa aikalisän. Ja Väliaho syöttää kaksi ässää lisää ja Hakala ottaa toisen aikalisän. Vaan ei LEKA lannistu. Se nappaa nyt neljä pistettä putkeen Heleniuksen syöttövuorolla. Raadik tehot alkavat murenemaan. Mies on otettu torjunnalla kiinni jo monta kertaa putkeen. LEKA vaihtaa passaria tilanteessa 21-22, kun Lasse Jäntti astelee kentälle. Ensimmäinen erä- ja ottelupallo menee Sampolle. LEKA taistelee erän jatkopalloille. Sampo vie erän ja ottelun.
 

Kommentit

Lauri Hakala: Ailahteleva suoritus. Meillä on hyviä elementtejä pelissä, mutta virheitä tuli tänään liikaa. Virhemäärä oli aivan liian iso. Sampo sopeutui hyvin tilanteeseen (Häyrisen loukkaantuminen). Me ei pystytty noudattamaan omaa pelisuunnitelmaa.
 
Jukka Tuovinen: Minä alan tykkäämään näistä peleistä vuosi vuodelta vaan enemmän. Hyvä esitys meiltä. Tänään selvittiin 7 syöttövirheellä ja siihen tuli 6 ässää. Marginaali oli pieni, ja päästiin ehkä hieman yllättämään LEKA.
 
Eelis Karinen: Pettynyt fiilis, mutta mahtava tapahtuma. Hieno oli pelata. Oli vähän perhosia vatsassa, mutta ei sen taakse voi mennä.
 
Petteri Penttinen: Voitetun pelin jälkeen hyvät fiilikset. Hieno tapahtuma ja hieno tunnelma. Meillä oli hieman erilainen kuusikko verrattuna aiempiin peleihin ja peli oli sen myötä hieman hakemista.
 
 
Ä 4/6, SV 11/7, TO 11/7, VO  57 %/ 42 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Helenius 17/+10, Karinen 17/+4, Leikas 13/+6
Sampo: Raadik 27/+17, Heiskanen 14/+9, Väliaho 13/+13
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Penttinen, Sampo
2 Väliaho, Sampo
1 Karinen, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Penttinen ja Karinen
 
Mestar-pisteet:
2 Leikas
1 Karinen
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Karinen
 
Ottelutilastot >
 
Kuvagalleria >

Seuraava kotiottelu 12.11. klo 15:00 LEKA - Isku (Studentia)Uutisarkisto