Itseluottamuksensa palauttanut LEKA taisteli 3-2 kotivoiton

| 20.12.2015 - vili
LEKA Volley – Hurrikaani-Loimaa
klo 15:00 Studentia
 
Yleisöä 496
 
Itseluottamuksensa palauttanut LEKA otti komean taisteluvoiton viime kauden hopeamitalisteista 3-2 (21-25, 25-18, 22-25, 25-14, 15-9)
 
LEKA aloitti tutuksi tulleella kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Leikas ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Hurrikaani aloitti kuusikolla: Shumov, Kouki, Alhachdadi, Kurppa, Koppanen ja Smith, Mäntylä pelaten liberona. Peli alkoi tasaisesti Hurrikaanin ollessa kuitenkin kuskin paikalla. Vieraat syöttivät erässä paremmin ja he saivat LEKA:n vastaanoton rakoilemaan. Molemmat hyökkäsivät railakkaasti ja pallo sai kyytiä Alhachdadin, Koukin, Karisen, Pettyn ja Leikkaan toimesta. Hurrikaanin astetta parempi hyökkäysteho ratkaisi erävoiton vieraille.
 
Toinen erä alkoi kotijoukkueen komennossa. Passari Chris ”Lion” Austin pyöritti LEKA:n peliä monipuolisesti ja hyökkäyksiä sateli niin keskeltä kuin laidoilta hyvillä prosenteilla. Vieraiden Luke Smith pyöräytti nilkkansa erän alussa ja hänen tilalleen tullut Ryan Jay Owens saatiin pidettyä hyvin aisoissa (17 % hyökkäystehot). Hurrikaani teki enemmän helppoja virheitä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. LEKA vei erän selvin lukemin 25-18 koko kuusikon tehden tasaisesti pisteitä.
 
Mauri Kurppa pyöritti Hurrikaanin peliä mallikkaasti kolmannessa erässä. Erä oli tasainen ja ratkesi lopussa LEKA:n toistuviin hyökkäysvirheisiin. Hyökkäysprosentit kääntyivät nyt päälaelleen verrattuna toiseen erään (46 % / 58 %). Hurrikaanin pisteet jakautuivat tasaisesti koko kuusikolle Alhachdadin, Koukin ja Owensin saaden eniten passeja.
 
Neljäs erä alkoi tasaisissa merkeissä (7-8), kunnes LEKA sai otettua Hurrikaanin hyvin alkuottelussa onnistuneen hakkurin, Mohamed Alhachdadin, pihteihinsä. Alhachdadi torjuttiin peräti 4 kertaa ja hän teki lisäksi pari hyökkäysvirhettä. Erän hahmot olivat LEKA:n Greg Petty ja Jukka Lehtonen, jotka molemmat tekivät 6 pistettä. Neljäs erä päättyi todelliseen teurastukseen lukemin 25-14.
 
Ottelun ratkaisu nähtiin viidennessä erässä jännittävien vaiheiden jälkeen. Erä alkoi molempien tehden helppoja virheitä. Greg Pettyn syöttövuorolla mies pamautti kaksi ässää ja siinä samalla nähtiin erän ja ottelun käännekohta. Hurrikaani ei pystynyt enää kokoamaan itseään vaan törmäsi LEKA:n vahvaan puolustukseen. LEKA hyökkäsi lopulta vakuuttavasti vastustajaa selvästi paremmilla prosenteilla (57 % / 20 %). Kotijoukkue pääsi tuulettamaan arvokasta voittoa kovasta vastustajasta.
 
Ottelun ratkaisu nähtiin neljännessä erässä, jolloin LEKA sai pimennettyä hurjasti palloa takoneen hakkuri Alhachdadin täysin. LEKA:n vastaanotto oli parempaa pitkään aikaan, mikä mahdollisti tehokkaamman hyökkäyspelin. Pallo sai kyytiä molempien joukkueiden toimesta eikä kommentti Hurrikaanin vahvasta fysiikasta ja näyttävästä pelityylistä ole tuulesta temmattu. Tällä kertaa kotijoukkue pystyi vastaamaan erinomaisesti Hurrikaanin heittämään haasteeseen ja tuloksena oli komea 3-2 kotivoitto. Molemmat joukkueet pääsevät nyt lyhyelle, mutta ansaitulle joululomalle. Suomen maajoukkueen leiritykseen osallistuvat matkaavat yhdessä vielä tämä iltana Kuortaneelle, jossa maanantai-aamuna alkaa valmistava leiri Berliinin olympiakarsintaa varten.
 
Hurrikaanin päävalmentaja Nicola Giolito:
- Onnittelut LEKA:lle, he pelasivat hyvän ottelun. Tänään oli meillä huono hyökkäyspäivä, ehkä huonoin koko kaudella. Ehkä joukkueella oli mielessä jo joululoma. Tästä täytyy oppia ja joukkue on vielä kehitysvaiheessa. Vain Kokkola tuntuu olevan tällä hetkellä muita parempi joukkue. Tämän jälkeen on tasainen ryhmä joukkueita, jotka pystyvät taistelemaan keskenään tasaisesti.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
- Hyvän vastustajan voittaminen tuntuu mukavalta. Meidän hyökkäys toimi tänään hyvin. Etenkin laidoilta tultiin tänään kovaa. Muutamassa aiemmassa ottelussa tuntui, että meidän pääkopat olivat ehkä 99 % keskittymistasolla. Se ei kerta kaikkiaan riitä voittamaan otteluita! Tänään meillä oli täydet 100 % taulussa ja se näkyi lopulta tulostaulullakin. Kris Johnson ja Eelis Karinen ovat ottaneet huikeita kehitysaskeleita viime kauteen nähden. Molempien herrojen kanssa on tehty nyt vuosi ja 4 kk töitä, ja tarjottu aiempaa isompaa roolia. Tämä on näkynyt alkukaudella tasaisen hyvinä otteina illasta toiseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevätkautta.

Jukka Lehtonen, LEKA Volley:
- Viikko sitten ilme oli päinvastainen. Treenattiin viikko hyvällä asenteella ja se onnistuttiin nyt siirtämään otteluun. Toisesta erästä lähtien saatiin eräänlainen tukos omasta pelistä pois ja meidän itseluottamus parani ottelun edetessä. Peli varmaan näytti katsomoonkin erilaiselta meidän viime aikaisiin otteisiin verrattuna. Tänään oli hyvä mittari siitä, että pystymme haastamaan kovia joukkueita ja voittamaan heitä.

Jesse Mäntylä, Hurrikaani:
- En tiedä oliko joululomat jo mielessä. Vastaanotto hajosi, eikä itselläkään ollut kummoinen ilta. Europelit olivat suuri pettymys. Loma tulee hyvään saumaan.
 
Päätuomari, Eero Niskanen:
- Mukava peli viheltää. Tunnelma välittyi hienosti kentän laidalle eikä ylilyöntejä sattunut. Tälle kaudelle tullut sähköinen pöytäkirja on tuonut uutta peliin. Lisäksi muuttuneet verkkosäännöt ovat pitäneet tuomarin virkeänä. Olen tyytyväinen alkukauteen tuomarin silmin katsottuna.
 
Parhaat pistemiehet
LEKA: Greg Petty 23 (+8), Kristopher Johnson 16 (+15),  Timo Leikas 15 (+7)
Hurrikaani: Mohamed Alhachdadi 18 (+2), Konstantin Shumov 12 (+9), Eemeli Kouki 11 (+5)
 
LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Greg Petty, LEKA
2 p. Kristopher Johnson, LEKA
1 p. Jesse Mäntylä, Hurrikaani
 
Joukkueiden parhaat:
Greg Petty, LEKA
Jesse Mäntylä, Hurrikaani
 
LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Greg Petty
 
Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Greg Petty
1 p. Kristopher Johnson
 
Otteluisäntä: Avek Esitysratkaisut

Ottelun kuvagalleria >
 
 Uutisarkisto