Isku vei sarjapisteet 1-3

Isku vei kohtaamisen Sakari Mäkisen johdolla 1-3 (28-30, 20-25, 25-21, 20-25). Illan erikoisuutena LEKA jäi ilman ässiä.

| 12.11.2016 - LEKA Volley viestintä / VH

La 12.11.2016 klo 15:00
LEKA Volley – Rantaperkiön Isku
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 291
 
Tulos:  1-3 (28-30, 20-25, 25-21, 20-25)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Reijonen, Porkka, Helenius, Karinen, Leikas, Silventoinen (l)
Isku: Härkönen, S. Mäkinen, Colotti, Mäntylä, Vuorinen, Toiviainen, Lintula (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Ottelu käynnistyy tasaisesti. LEKA hyökännyt tehokkaasti keskeltä. Lehtosen hoitaessa tänään valmentajan postia, LEKA:n kapteenina toimii Eelis Karinen. Lankinen nappaa kaksi kertaa Mäkisen laidasta. Komeita torjuntoja, peli 9-9. Tekniselle tauolle mennään Iskun 11-14 johdossa. LEKA:n keskihyökkäykset ovat olleet hyviä, laidoilta hyökätessä vaisumpaa 19-17. Iskun passitempo on todella nopeaa ja tähän asti se on osunut aika hyvin kohdalleen. Leikas täräyttää syötön verkkoon ja ensimmäinen eräpallo Iskulle. Reijonen laittaa ensimmäisen erän jatkopalloille komealla ykköstemmolla. Tiukka erä lopulta Iskulle 28-30. LEKA:llakin oli eräpallonsa.
 
2. erä: LEKA vaihtaa passaria toiseen erään. Lasse Jäntti sisään. LEKA:n peli ailahtelee valtavasti eikä passipeli tunnu löytävän riittävän tarkasti hyökkääjiä. Erän alku Iskulle 4-7. LEKA:n passarivaihto takaisin tilanteessa 8-12. Heinon aikalisä tilanteessa 12-13. Tekniselle mennään 14-13. Ottelun tähän asti pisin pallo pelattiin tilanteessa 17-18. Leikas löi pallon lopulta ovelasti käsistä leveäksi. Erä näyttää kääntyvän vieraille 20-24. Mikään ei tunnu onnistuvan kotijoukkueella ja äskeinen lause päinvastoin vieraille 20-25.
 
3. erä: Pitkä erätauko tuli kotijoukkueelle tarpeeseen. Peli jatkuu tasatahtiin 8-7. Kummankin vastaanotto on ollut melko hyvää. Erot ovat syntyneet lähinnä LEKA:n isommasta hyökkäysvirhemäärästä. Tasatahtiin edetään nopealla tahdilla. Tekniselle 14-13 tilanteessa. Ässät tähän asti 0-1 Iskulle. Ei ole syötöllä tuhoja tehty puolin eikä toisin. LEKA nykäisee pienen eron ja Heino ottaa aikalisän tilanteessa 20-17. Vuorinen mussuttaa itselleen keltaisen kortin ja LEKA:lle erävoitto lukemin 25-21.
 
4. erä. Iskun passari Jordan Collotti loukkasi ikävän näköisesti olkapäätään syöksyessä pallon perään ja joutuu vaihtoon. Eetu Rantanen tulee tilalle tilanteessa 3-2. Ässät nyt 0-2 Iskulle, kun Härkönen saa rikottua vastaanoton. Tasatahtiin mennään jälleen, 8-8. Iskun passarin vaihdon jälkeen tuntuu, että LEKA:n peli meni siitä enemmän sekaisin. Lehtonen ottaa aikalisän 10-13. LEKA:lle tulee liikaa virheitä ja Sakari Mäkinen tykittää paipin kenttään 12-17. Lehtosen aikalisä samassa tilanteessa. LEKA taistelee 16-18 ja Heinon aikalisä. Iskun selkeä rättilyönti tuomittiin torjunnasta leveäksi ja vieraat kasvattaa taas johtoa. Huono homma LEKA:n kannalta, sillä eroa olisi ollut enää yksi piste. Ei pompi pallo tänäänkään kotijoukkueelle 18-23. Erä lopulta 20-25.

LEKA:n valopilkkuna oli keskitorjuja Henrik Porkka, joka selvästi nautti vastuusta. Tuloksena oli komeat pisteet neljään erään 14/+12. Myös toinen keskari, Arttu Reijonen pelasi mallikkaasti. Joukkueena LEKA teki jälleen enemmän virheitä kuin vastustaja ja syötössä ei ollut tänään tarvittavia tehoja. Poikkeuksellisesti LEKA jäi kokonaan ilman ässäsyöttöjä. Toki Iskun vastaanotto pelasi hienosti läpi ottelun.
 

Kommentit

Jukka Lehtonen: Pelaajille viikko on ollut aika normaali. Treenattiin normaalisti, mutta minulle tämänpäiväinen oli uusi kokemus. Onneksi Lauri on luonut niin hyvän sapluunan, jota oli hyvä viedä eteenpäin. Tänään oli jatkopalloissa kehitettävää, kun taas vastaanotto oli hyvää. Huomenna mietitään kaikessa rauhassa jatkotoimenpiteet pelin suhteen. Jatketaan joka tapauksessa laadukkaasti treenaamista ja sillä kehitetään peliä. Valmentaminen tuntuu hyvältä, kun nuori joukkue kuuntelee, mutta mieli tekee myös pelaamaan.  
 
Jussi Heino: Ensimmäiset kaksi erää oltiin hyvin perillä LEKA:n pelistä ja pelaajat hoitivat homman hienosti. Luettiin kotiläksyt ja se näkyi kentällä. Kolme pistettä on kolme pistettä.
 
Eelis Karinen: Puhuttiin pelin aikana siitä, että sideout on ok. Puolustuksen jälkeen tulee kiirepalloja, joista tulee liikaa virheitä.
 
Tatu Härkönen: Hyvät fiilikset, kun vieraissa saatiin kolme pistettä. Alkukausi on ollut vuoristorataa. Välillä pelattu hyvin ja välillä huonommin. Tänään oltiin jatkopalloissa rohkeita, joista saatiin monta pistettä.
 
 
Ä 0/2, SV 9/16, TO 6/9, VO 58 %/47 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Helenius 17/+5, Leikas 15/+4, Porkka 14/+12
Isku: S. Mäkinen 25/+15, Vuorinen 14/+8, Mäntylä 13/+5
 
LähiTapiola-pisteet:
3 S. Mäkinen Isku
2 Leikas LEKA
1 Collotti Isku
 
Ottelun parhaat pelaajat: S. Mäkinen ja Helenius
 
Mestar-pisteet:
2 Helenius
1 Porkka
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Helenius
 
Ottelutilastot >
 
 
 Uutisarkisto