Isku-LEKA

| 07.02.2015 -

Isku-LEKA 3-1 (23-25, 25-22, 25-18,25-14)Mart Tiisaarin hyvä peli ei riittänyt tuomaan voittoa vieraissa. Tiisaar takoi totuttuun tyyliin kentän korkeimman pistesaaliin 19 (+13) pistettä. LEKA:n vastaanotto jäi heikoksi, mikä vaikeutti passari Matti Mustosen pelaamista. Tiisaarin lisäksi pelissä ei löytynyt tarpeeksi ratkaisijoita hyökkäyksessä. 

Isku onnistui laajalla rintamalla hyökkäyksessä. Iskun passari Conor Eaton pyöritti järkevästi ja monipuolisesti peliä. Iskulla pääsi vähintään kymmeneen pisteeseen jopa viisi pelaajaa. Iskun korkeimman pistesaaliin vei nuori hakkuri Kaislasalo 19 (+9) pistettä. Isku sai pelissä 9 torjuntaa, kun LEKA oli pallon tiellä vain 3 kertaa.

Passari Penttinen oli vielä pois kokoonpanosta, mutta nilkkavamma jänee pelättyä pienemmäksi. Nähtäväksi jää, että pääseekö Penttinen kokoonpanoon ensi viikonloppuna.

Valmentaja Hakalalla on mielenkiintoinen tilanne käsillä. Erittäin hyvän alkuvuoden jälkeen takana on taas kaksi heikompaa peliä. Penttisen loukkaantuminen on rikkonut harmoniaa, mutta sen taakse ei voi mennä. Mustonen on selviytynyt hyvillä arvosanoilla omasta tekemisestä. LEKA:lla on vielä yhdeksän peliä jäljellä ja tärkein asia on pitää pää playoff-viivan yläpuolella. Kaikki tietävät, että sarja on tasainen ja keväällä tulevat pärjäämään joukkueet, kenellä on päivän paras kunto.

Tänä vuonna runkosarjan jälkeen sijoille 1-4 sijoittuneet joukkueet saavat päättää vastustajansa sijoilla 5-8 olevista joukkueista. Tällä hetkellä näyttää siltä, että VaLePa ja Tiikerit pitävät sijat 1 ja 2. Sijat 3 ja 4 ovat vielä jaossa, mutta vaatii esimerkiksi LEKA:lta kovia voittoja loppukaudesta. LEKA:lla on eroa playoff-viivan alla majailevaan Korsoon 12 pistettä, joten playoffpaikka ei ole vielä itsestään selvyys. 

Nyt Hakalan joukkueella on viikko aikaa taas laittaa pakka kuntoon. Ensi sunnuntaina Studentialle astelee Hurrikaani. LEKA on pelannut tänä vuonna kovia vääntöjä Hurrikaania vastaan, joten kovaa peliä on taas luvassa. Jos LEKA pystyy pistämään painetta syöttöönsä ja pitämään vastaanottonsa hyvällä tasolla, niin LEKA taistelee voitosta sunnuntaina aivan varmasti. Uutisarkisto