Hurrikaani niskan päällä - ottelusarja katkolla huomenna

Hurrikaanin vahva syöttöpeli oli liikaa LEKA Volleylle, jonka hyökkäyspeli puuroutui.

| 18.03.2018 - LEKA Volley viestintä / VH

Su 18.3.2018 klo 17:00
LEKA Volley – Hurrikaani
Studentia Kuopio, 3. puolivälierä
 
Yleisöä: 481
 
Tulos: 1-3 (25-21, 15-25, 17-25, 22-25)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kaislasalo, Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Karinen, Helenius, Silventoinen (l)
Hurrikaani: Staples, Ropponen, Kutinlahti, Douglas-Powell, Oivanen, Buculjevic, Mäntylä (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Hurrikaani lähtee otteluun vajaalla kokoonpanolla, kun venäläiskeskipelaaja Dmitry Shestak puuttuu kokoonpanosta. Mies on Kuopion torilla kuultujen huhujen mukaan pakannut kimpsunsa ja lähtenyt kotiin. Avauspisteet menevät tasatahtiin 4-4. LEKA jatkaa tässä sarjassa tutuksi muodostuneella avauksella. Kotijoukkue jatkaa vahvaa torjuntapelaamista kapteeni Lehtosen näyttäessa mallia. Hurrikaanin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 7-4. Samuli Kaislasalo on myös ollut vahva avauserässä. Hakkuri on löytänyt reiät torjunnassa ja teholukema näyttää hyvää. LEKA:n peli näyttää melko tasapainoiselta. Toistaiseksi virheitä ei ole juuri tullut, kuin mustakeltaisen Hurrikaani-ryhmän toimesta. Rantasen toinen aikalisä tilanteessa 12-7, kun Samuli Kaislasalo paukauttaa päivän ensimmäisen ässän. Hurrikaanin ovela passari on onnistunut jo pari kertaa käyttämään tehokasta paippihyökkäystä. Tekniselle aikalisälle mennään Matti Oivasen syöttövirheen jälkeen tilanteessa 14-10. Hurrikaani tekee yleispelaajavaihdon tilanteessa 17-12. Tomi Rumpunen kentälle Tom D-P:n tilalle. LEKA rullaa erävoiton rennolla pelillä 25-21. Erän paras Samuli Kaislasalo 8/+6. LEKA teki vähemmän virheitä ja sen vastaanotto oli selvästi parempi.
 
2. erä: Tomi Rumpunen aloittaa erän, Tom D-P penkillä. Erä alkaa kapteeni Lehtosen komealla torjunnalla. Hurrikaani aloittaa erän hyvin tehokkaan syötön ansiosta. Tilanne 2-5 Rumpusen syöttövuoron jälkeen. Pari vieraiden rättipalloa ja peli tasan 5. Nähdään hienoa puolustamista, mutta Hurrikaani onnistuu voittamaan pitkän pallon ja tilanne nyt 6-8. LEKA laittaa ison vaihteen ja siirtyy 11-9 johtoon vahvan syöttöpelin ansiosta. Rantasen aikalisä samassa. Tomi Rumpunen sytyttelee joukkueettaan hyvillä hyökkäyksillä nelospaikalta. Tunnetta näyttää olevan herran otteissa. Tämä erä on ollut tasainen ja hyvätasoinen. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 13-14 johdossa. Vahva vaihe taas Rumpusen syöttövuorolla ja Hurrikaani karkaa 13-16 johtoon. Tuovisen kutsuu joukot koolle. Redi Koci kentälle tuomaan hyökkäystehoja Eelis Karisen tilalle. Hurrikaanin peli näyttää nyt vapautuneelta. Aiemmin tässä ottelusarjassa syöttönsä kanssa vaikeuksissa ollut Matti Oivanen paukuttaa aivan hirmuisia syöttöjä ja vieraat karkaa 14-22 johtoon. Hurrikaanilla onnistuu aivan kaikki. Peli näyttää upealta ja Jukka Tuovinen joutuu turvautumaan vaihtorulettiin. Erä repesi Rumpusen ja Oivasen huippuerän ansiosta Hurrikaanille 15-25. Oivanen erän paras 8/+6. LEKA:n vastaanotto mureni erässä ja sen jälkeen hyökkäystehot jäivät myös mataliksi.
 
3. erä: Rumpunen jatkaa kentällä, Karinen palaa kuusikkoon. Hurrikaani aloittaa erän jälleen vahvasti. LEKA:n passitarkkuus ei ole ihan parasta mahdollista tällä hetkellä. Alkupallot 3-6 ja Tuovinen ottaa aikalisän. Jere Heiskanen Karisen tilalle, kun erä on 4-8. Vaihto otetaan takaisin tilanteessa 6-11. LEKA:n peli on nyt totaalisen sekaisin ja Tuovinen ottaa taas aikalisän. Hurrikaanin tehokas syöttö on saanut LEKA:n pelin vaikeuksiin. Nyt on alkanut kertyä virheitä lähes kaikille ja onnistujia on vaikea löytää. Sekä hyppyleija että hyppysyöttö tekee tuhojaan. Tekniselle aikalisälle mennään 7-14 tilanteessa. Hurrikaanilla on henki päällä ja kaikki tuntuu onnistuvan. LEKA:n peli on täysin vastakohta. Vaihtoruletti pyörii, mutta onnistujia on vaikea löytää. Teemu Silventoinen on ottanut muutaman näyttävän puolustuspallon, mutta ne eivät tahdo riittää pisteiksi. No, nähtiin muutama hyvä pallo erän loppuun, mutta Hurrikaanille erä selvästi lukemin 17-25. Erän parhaat Ropponen ja Oivanen 5/+3.
 
4. erä: LEKA muuttaa hieman rotaatiotaan. Muuten kuusikot ovat ennallaan. Hurrikaani aloittaa jälleen erän vahvasti, kunnes Ropponen tekee syöttövirheen. Hurrikaani on ollut askeleen edellä kaikilla osa-alueilla ja se näkyy tulostaululla armottomasti. Se on tehnyt virheitä huomattavasti vähemmän voitetuissa erissä ja pakottanut LEKA:n vuorostaan lukuisiin virheisiin tai helppoihin hyökkäysratkaisuihin. LEKA:lla oikeastaan vain keskihyökkäykset ovat toimineet tässä erässä mallikkaasti ja niiden ansiosta erä on ollut tasainen. Lankisen ässä vie LEKA:n pitkästä aikaa johtoon. Tilanne 10-9. LEKA on hyökännyt onnistuneen vastaanoton jälkeen pääasiassa keskeltä hyvällä prosentilla. Hurrikaani on hyökännyt paljon leveämmällä passipelillä. Tekniselle aikalisälle mennään Hurrikaanin niukassa 13-14 johdossa. Rantasen aikalisä tilanteessa 17-17, Lankinen syöttövuorossa. Ei myy LEKA nahkaansa halvalla vaan nyt taistellaan koko rahan edestä. Peli etenee parin pistein jaksoissa ja nyt on Hurrikaanin vuoro nykäistä pari pinnaa. Tuovisen aikalisä tilanteessa 19-21. Masse Oivanen on ollut aivan hirveässä syöttövireessä ja miehen syöttövuorot tuntuvat venyvän pitkiksi. Tuovisen toinen aikalisä heti perään 19-22 tilanteessa Oivasen ässän jälkeen. Ropponen päättää erän 22-25 lukemiin ja ottelusarja nyt 1-2 Hurrikaanille.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Tosi hyvä tulo peliin, mutta toisen erän puolivälissä peli puuroitui. Oltiin ihan kuutamolla puolitoista erää ja tultiin hyvin taas neljänteen erään vaikkei saatu sitä käännettyä itselle. Huomenna laitetaan kaikki peliin.
 
Lauri Rantanen: Ehkä me oltiin hyökkäyspelissä piirun verran tehokkaampia. Saatiin sillä voitto. Tehtiin vähän vähemmän virheitä ja syöttösarakkeeseen vähän lisää. Itselläkin oli kivaa, kun tunnelma oli hyvä katsomossakin.
 
Samuli Kaislasalo: Harmittaa, että hävittiin kotona. Masse pelasi tosi hyvin. Saatiin Hurrikaani näyttämään ehkä vähän paremmalta kuin se olikaan. Meillä oli vaikeuksia löytää hyökkäystehoja.
 
Matti Oivanen: Mukava pelata, kun peli kulkee tällä tasolla. Tänään sain ensimmäistä kertaa syötön toimimaan tässä sarjassa. Syöttövirhesarake näyttää paremmalta verrattuna aikaisempiin peleihin. Tasaista vääntöä oli ja pienet erot ratkaisevat tämmöiset pelit. Hyvä että jaksettiin vääntää tänään voitto.
 
Ä 3/5, SV 7/15 TO 7/10, VO 54 % / 45 % , H 35 % / 50 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA:  Kaislasalo 18/+8, Lehtonen 11/+10, Reijonen 11/+9
Hurrikaani: Oivanen 19/+13, Ropponen 17/+7, Staples 16/+7
 
Ottelun parhaat pelaajat: Oivanen ja Kaislasalo
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Helenius

Ottelutilastot >
 
 
 
 Uutisarkisto