Hurrikaani dominoi kevätkauden avausta

Hurrikaani kontrolloi peliä ja vei selkeän voiton. LEKA sortui yliyrittämisen kautta lukuisiin virheisiin.

| 12.01.2018 - LEKA Volley viestintä / VH

Pe 12.1.2018 klo 18:30
LEKA Volley – Hurrikaani
Studentia Kuopio, Mestaruusliiga
 
Yleisöä: 489
 
Tulos: 0-3 (19-25, 18-25, 14-25)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kaislasalo, Lankinen, Lehtonen, Porkka, Koci, Helenius, Silventoinen (l)
Hurrikaani: Rumpunen, Ropponen, Kutinlahti, Staples, Oivanen, Buculjevic, Mäntylä (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Alkupallot menevät Hurrikaanille 2-5, jonka nelospaikan torjunta on ollut paikallaan jo kahdesti. Hurrikaani on puolustanut pelin alussa hyvin ja vaikeita palloja on haettu välillä näyttävästi. Ehkä LEKA:n pelissä näkyy vielä pitkä pelaamattomuus. Peli on edennyt tasatahtia ja tilanne nyt 6-8 Kaislasalon astellessa syöttöruutuun. Jo neljäs torjunta Hurrikaanille ja tilanne 6-10. LEKA:n hyökkääminen on vähän vaikean näköistä, kun varmistuspelaaminen on epävarmaa. Tuovisen ensimmäinen aikalisä koittaa tilanteessa 6-11. Ensimmäinen ässä nähtiin Max Staplesin iskiessä pallon Silventoisen ja Heleniuksen väliin. LEKA:n vastaanotto on toiminut ihan mukavasti, mutta hyökkäys on ollut nihkeää. Kotijoukkueen diesel-moottori näyttää käynnistymisen merkkejä ja pari nättiä hyökkäystä kakkos- ja nelospaikoilta kaventaa hieman tilannetta. Hurrikaani on tosin nykäissyt jo reilun johdon lähinnä LEKA:n hyökkäysvirheiden vuoksi. Rantanen ottaa aikalisän tilanteessa 15-19. LEKA:n hyökkäys on ollut nyt tehokkaampaa etenkin Redi Kocin kädestä ja syöttö on myös pysynyt ruudussa. Staplesin syöttövirhe ja tilanne 17-21. Matti Toivola syöttövaihtoon Kutinlahden tilalle. Koci törmää torjuntaan ja sen jälkeen Karinen astelee sisään. Tilanne 17-23 ja Tuovinen ottaa vielä aikalisän. Rumpunen peippaa eräpallon kenttään ja erä siis Hurrikaanille 19-25. Erän ratkaisuna oli Hurrikaanin kuusi torjuntaa ja LEKA:n tekemät virheet. Ei kummoista peliä vielä kummaltakaan. Staples erän tehokkain 6/+4.
 
2. erä: Ei vaihtoja. LEKA aloittaa toisen erän tehokkaasti ja nappaa pari torjuntaa 4-1. Sitten virheitä ja huolimatonta peliä ja tilanne on tasan 5-5. Karinen tulee Kocin tilalle. Vieraat ovat saaneet hengen taas päälle ja Rumpunen astuu valokeilaan jujuttamalla ovelasti ensin nelospaikalta ja sitten miehen hyppyleija yllättää kahdesti Silventoisen ja Heleniuksen. Tilanne nyt 7-10. Kaislasalo syöttää tärkeään paikkaan LEKA:n ensimmäisen ässän ja heti perään toisen. Peli tasan 10. Tekniselle aikalisälle mennään Hurrikaanin niukassa 13-14 johdossa. Huolimatonta peliä LEKA:lta ja Hurrikaani nykäisee nopeasti 15-18 johdon. Tuovisen aikalisä samassa. Rumpusen syöttö on ollut myrkkyä tässä erässä. Jere Heiskanen tulee Heleniuksen tilalle tilanteessa 15-20. Lankinen seuraavaksi penkille ja Lasse Jäntti passariksi. Tilanne 16-22. Ottelun luonteen mukaisesti erä päättyy Hurrikaanin tylyyn torjuntaan. Erän ratkaisuna samat sävelet kuin ensimmäisessä erässä. Tomi Rumpunen tehokkain 7/+5.
 
3. erä: Molemmat jatkaa alkuperäisillä kuusikoilla. Hurrikaani aloittaa jälleen todella vahvasti ja vie alkupisteet 1-5. Tuovinen on pakotettu ottamaan ensimmäisen aikalisän samassa. Kaksi kotijoukkueen torjuntaa ja Studentia herää eloon. LEKA kaventaa 4-6. LEKA:n laitureilla on ollut tänään vaikeaa kun passipeli ei ole ollut ihan timanttista ja vaikeista paikoista on tehty huonoja ratkaisuja. Tekniselle aikalisälle mennään jälleen vieraiden johdossa, nyt 10-14. Ei ole tänään LEKA:sta haastamaan Hurrikaania. Niin paljon virheitä on tänään tehty. Jukka Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 12-19. Matti Oivanen ratkaisee ottelun lopullisesti todella väkevällä syöttövuorolla. Erä 14-25 ja ottelu päättyy nopeasti runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Vastustaja oli tänään hyvä ja pelasi fiksummin. Meiltä tosi huono peli. Lähdettiin räiskimään torjuntaan tai tehtiin suoria virheitä. Hurrikaani kontroilloi peliä. Ehkä meillä oli ylijännittämistä, mutta pelaamattomuuden taakse ei mennä. Joskus käy tämmöisiä ohipelejä.
 
Jukka Lehtonen: Peli on nopeasti niputettu. Ei päästy missään vaiheessa omalle tasolle tänään. Syöttö oli ehkä ihan ok, mutta muuten virheitä ihan liikaa. Varmaankin liikaa intoa.
 
Lauri Rantanen: Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä kontrolloitua tekemistä. Vähän virheitä ja saatiin hyvin torjuntapaikkoja. Peli kääntyi vahvan syötön avulla meille. Joulun jälkeen ollaan pelattu jo viisi matsia, joten vire on pysynyt hyvänä.
 
Tomi Rumpunen: Pelattiin fiksummin ja yleensä se joukkue voittaa, joka tekee vähemmän virheitä. Tänään me oltiin se joukkue.
 
Ä 3/9, SV 6/10 TO 7/13, VO 38 % / 43 % , H 35 % / 48 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA:  Kaislasalo 10/-2, Koci 9/-1, Porkka 6/+3
Hurrikaani: Rumpunen 14/+11, Oivanen 11/+7, Staples 11/+6
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Buculjevic, Hurrikaani
2 Staples, Hurrikaani
1 Lehtonen, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Buculjevic, Koci
 
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Jukka Lehtonen

Ottelun kuvat (kuvaaja Wille Markkanen) >
 
Ottelutilastot >Uutisarkisto