Huikea trilleri LEKA:lle 3-2

| 23.03.2016 - vili
Otteluraportti

LEKA Volley – Etta
klo 18:30 Studentia

Yleisöä 503

LEKA otti historiansa ensimmäisen pudotuspelivoiton trillerin jälkeen Oulun Ettasta 3-2 (25-13, 21-25, 25-14, 22-25, 16-14)

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Etta aloitti kuusikolla Pennanen, A. Hakala, Sorvoja, Väisänen, Haapakoski ja Kaksonen, Rajala liberona. Erä alkoi alkoi tasaisena ja hyvätasoisena. LEKA:n vastaanotto lähenteli täydellistä (93 %), mikä näkyi näyttävinä hyökkäyksinä. Chris Austin pääsi pyörittämään peliä komeilla passeilla niin Greg Pettylle kuin erän hahmolle Josh Taylorille. Myös keskihyökkäykset kapteeni Lehtosen toimesta toimi tehokkaasti. Ensimmäinen erä oli yksi LEKA:n historian parhaista ja se kirjattiin isännille 22 minuutissa lukemin 25-13.

leka - etta

Toinen erä alkoi Ettan komennossa. Erä oli tasainen, mutta LEKA teki enemmän helppoja ja teknisiä virheitä. Vastaanotossa Etta pystyi parantamaan omaa peliään reilusti ensimmäiseen erään ja se näkyi myös tulostaululla. Eetu Pennanen ja Anssi Hakala nakuttivat erän kovimmat tehot ja heidän panos riitti nostamaan Ettan erävoittoon 21-25.

Suotta ei otteluennakossa arvailtu tämän otteluparin olevan tasainen. Taisteleva vierailija raastoi sen minkä kykeni jokaisen pallon eteen. LEKA oli kuitenkin kolmannessa erässä tehokkaampi tappamaan palloja (59 % / 30 %) ja siihen lisäksi aloitusruudun ässät menivät isännille 4/1. Tasaisen vakuuttavasti pelannut Jukka Lehtonen teki erässä 4/+4 ja keskitorjujakaveri Kris Johnson komppasi hienosti 5/+4 tehoilla. Erä murskaavasti LEKA:lle 25-14.

leka - etta

Taisteluteema jatkui jälleen. Etta jaksoi puolustaa välillä uhrautuvastikin ja se sai torjuttua ja vaimennettua LEKA:n hyökkäyskalustoa. Etta vei erän torjunnat 1/3 ja sen hyökkäys oli hieman LEKA:n vastaavaa tehokkaampi. Ratkaisuhetkillä LEKA teki helppoja hyökkäysvirheitä, mitkä takasivat Ettalle erävoiton. Molempien vastaanotto oli aivan huippuluokkaa.

Ei tullut yllätyksenä ottelun venyminen viidenteen erään. LEKA aloitti ratkaisuerän terävästi ollen pari pistettä edellä aina erän jälkimmäiselle puolikkaalle. Etta pystyi rypistämään itsensä johtoon ja sillä oli eräpalloja tilanteessa 12-14. LEKA pystyi voittamaan itselleen pisteen ja otti kentälle syöttöjen erikoismiehen, Aleksi Kössin, joka pystyi rikkomaan syötöillään Ettan vastaanoton. Ensimmäinen LEKA:n ottelupallo toi kotijoukkueelle toivotun tuloksen ja ottelu päättyi 16-14 lukemiin. Studentian yleisö sai riemuta kotivoittoa!

Ottelu oli varsinaista vuoristorataa. Marginaalit olivat joukkueiden kesken pienet ja ratkaisu nähtiinkin vasta viidennen erän jatkopalloilla. LEKA:n hyökkäyskalusto on Ettan vastaavaa leveämpi, mutta toisaalta Etta on erittäin hyvin hitsautunut yhteen joukkueena. Sen puolustaminen oli huippuluokkaa ja yleispelaajat ja hakkuri uskaltavat lyödä välillä palloa kovaa yllättävistäkin paikoista. Molempien joukkueiden vastaanotto oli tänään hyvää. Voittoon riittänyt ero syntyi tänään hyökkäyspäässä, jossa LEKA oli astetta Ettaa kovempi. Tästä ottelusarjasta tulee varmasti erittäin jännittävä. Pitkäperjantaina 25.3. jatketaan Oulussa.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa:
-    Kyllä oli trilleri, huh huh. Ei jäädä murehtimaan tappiota vaan aletaan lataamaan akkuja perjantain Oulun ottelua varten. Jatkamme samaan malliin taistelleen, katsotaan riittäkö se voittoon seuraavan kerran.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Jännittävä, tasainen kamppailu. Ottelu oli hyvätasoinen ja odotetun tasainen. Uskon, että molemmat joukkueet jatkavat samalla kaavalla perjantainakin. Nyt lepäämään ja nollaamaan voittoa. Huomenna matkustetaan Ouluun ja ollaan takuulla valmiita perjantaina.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Josh Taylor 13/+15, Greg Petty 19/+6, Jukka Lehtonen 16/+13
Etta: Eetu Pennanen 20/+11, Anssi Hakala 19/+7, Markus Väisänen 8/+6

Hyökkäys: 48 % / 38 %
Vastaanotto: 61 % / 57 %
Torjunnat: 9 / 8
Ässät: 10 / 4

Joukkueiden parhaat:
Jukka Lehtonen, LEKA
Anssi Hakala, Etta

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Juhani Hakala

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Jukka Lehtonen
1 p. Josh Taylor

Otteluisäntä: Kuopion kaupunki

Lehdistötilaisuuden video >

Kuvagalleria >

Ottelutilastot > Uutisarkisto