Hallitseva Suomen mestari oli liian kova LEKA:lle

| 01.03.2015 -

LEKA Volley – VaLePa 0-3(21-25, 24-26, 18-25)                                

VaLePa oli tyly vieras Kuopiossa. Toista erää lukuunottamatta hallitseva Suomen mestari vei selkeästi peliä suoriutuen joka osa-alueella paremmin. Ensimmäistä erää hallitsivat vieraat Kunnarin johdolla. Kunnari teki tukun tärkeitä hyökkäyspisteitä vaikeista paikoista, mikä siivitti VaLePa:n erä voittoon. LEKA:lla Pekka Seppänen näytti jatkavan hyviä otteitaan ja oli erän paras pistemies 8 pisteellä. Toista erää taisteltiin tasapäin aina jatkopalloille asti. Kotijoukkueella Tiisaar ja Seppänen tehtailivat pisteitä ja pitivät LEKA:a pystyssä. Vierailla löytyi laajuutta hyökkäyksessä, kun passari Esko käänsi passihanat hakkuri Hoogendoorin suuntaan. LEKA:lle sattui kaksi ikävää virhettä juuri erän jatkopisteillä ja VaLePa kuittasi erän helposti. Passari Penttinen piti yllä nopeaa laitatempoa, mutta passa jäi monta kertaa matalaksi, minkä vuoksi laitahyökkääjien virhemäärät kasvoivat.  Kolmas erä oli enää muodollisuus. LEKA:lla oli paikkoja kääntää erää kotiin, mutta Antti Esko piti huolen, että LEKA:n torjunnalla oli vaikea saada kiinni VaLePa:n hyökkäystä. Penttisen ja Tiisaarin yhteistyö ei pelannut tänään. Tiisaarille tuli luvattoman monta virhettä hyökkäyksissä. LEKA:n pelissä oli kuitenkin hyvääkin. Seppänen ja Karinen ovat esiintyneet pirteästi. Nopeutunut passitempo on lisännyt virheiden määrää hyökkäyspäässä, mutta toisaalta se on tuonut monipuolisuutta ratkaisuihin. Jos Kristopher Johnson saa kätensä siihen kuntoon, mitä se oli ennen loukkaantumista, niin Penttisellä on loppukaudella enemmän mahdollisuuksia luoda peliä.
 
Ugis Krastins: ”Olimme paremmin keskittyneitä tänään, mitä eilisessä Sampo pelissä. Toinen erä oli tänään ratkaiseva, onneksi voitimme sen”.

Eduard Venski: ”Hyvä syöttömme helpotti torjuntapelaamistamme, kokonaisuutena hyvä ja ehjä peli”.

Lauri Hakala: ”Tänään oli pelissämme hyviä osa-alueita, VaLePan tasoista joukkuetta vastaan ei voi tehdä 24 virhettä. Noin isolla virhemäärällä ei voi voittaa”.

Pekka Seppänen: ”Pari erää taisteltiin hyvin. Toisessa erässä meillä oli etsikkoaika, mutta emme saaneet väännettyä erää kotiin”.

Parhaat pistemiehet:
-       LEKA Volley, 13 pistettä(+4)
-       VaLePa, Sjoerd Hoogendoorn 16 pistettä(+7)
-       VaLePa, Olli Kunnari 16 pistettä(+8)

Parhaiden palkinnot:

Mestar Kilpailu:
1 piste Seppänen
2 pistettä Tolvanen

LähiTapiolan ottelun VAKUUTTAVIN pelaaja: Mart Tiisaar
 
Lähitapiola pistekilpailu:
1 piste Seppänen
2 pistettä Kunnari
3 pistettä Venski

Ottelun parhaat
LEKA, Seppänen
VaLePa, Venski
Uutisarkisto