Etta vei viiden erän näytelmän tällä kertaa

| 27.03.2016 - vili
Otteluraportti

LEKA Volley – Etta
klo 18:00 Studentia

Yleisöä 654

Viiden erän trillerit jatkuivat Kuopiossa. Tällä kertaa Etta onnistui nappaamaan voiton 2-3 (23-25, 25-17, 25-15, 19-25, 11-15) ja kaventamaan ottelusarjan.

leka - etta

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Etta aloitti kuusikolla Pennanen, A. Hakala, Bittner, Väisänen, Haapakoski ja Kaksonen, Rajala liberona. Erä alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hyökätessä iloisesti. Ettan vastaanottopeli oli hieman LEKA:n vastaavaa parempi ja Niko Haapakoski pääsi pyörittämään peliä näyttävästi. Etta oli lukenut kotiläksynsä ja tuntui nyt lukevan LEKA:n hyökkäyksiä paremmin kuin aikaisemmassa kahdessa ottelussa. Etta ottikin lukemattomia vaimennuksia ja viisi torjuntaakin. LEKA:n vastaanoton ontuessa hyökkäyspeli ei tahtonut lähteä kunnolla käyntiin. Näin ollen Lauri Hakala otti kentälle Timo Leikkaan Josh Taylorin tilalle. Vaihto piristi LEKA:n peliä, mutta Etta marssi lopulta erävoittoon Ettan parhaana palkitun Eetu Pennasen johdolla.

Timo Leikkaan esitys toisessa erässä oli huikaiseva. Mies tykitti 10/+8 tehot erään ja yhdessä Greg Pettyn syöttöputken kanssa tämä kaksikko ratkaisi erän LEKA:lle. Ettan hyökkäystehot jäivät erässä vaatimattomiksi ja oikeastaan vain Markus Väisäsen erän alussa tehdyt keskihyökkäykset olivat LEKA:n kannalta vaarallisia. Erä lopulta LEKA:lle 25-17.

Pitkän tauon jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue ja se oli LEKA. Iloinen peli-ilme näkyi vapautuneena pelinä. Leikas ja keskitorjujat Kris Johnson ja kapteeni Lehtonen pääsivät iskemään hienoja ykköstempoja kenttään. Passit napsahtelivat toinen toisensa jälkeen aivan g-pisteeseen, josta oli helppo työ lyödä pallot vastustamattomasti lattiaan. Etta vaihtoi erään hakkuriaan ja kentälle asteli Dean Bittnerin tilalle Ville Sorvoja. Erä oli LEKA:n kannalta ylivoimainen esitys ja se päättyi lukemiin 25-15.

Ei lannistunut Etta taaskaan. Kuin purkka tukassa se taisteli itsensä peliin mukaan ja LEKA:n tehdessä järkyttävän määrän helppoja virheitä, marssi se helppoon erävoittoon lukemin 19-25. Ratkaisuhetkillä LEKA teki useamman syöttövirheen ja Anssi Hakalan aiemmin erässä ollut syöttöputki teki tarvittavan eron joukkueiden välille. Josh Taylor tuli erän lopussa Greg Pettyn paikalle toiseksi yleispelaajaksi, mutta vaihto ei tuonut toivottua parannusta LEKA:n vastaanottoon. Erä päättyi Ville Kaksosen syöttöön, mikä pyörähti Eelis Karisen sormien läpi päätykatsomoon.

Jälleen oltiin todistamassa viidennen erän jännitysnäytelmää. LEKA sortui jälleen virheisiin pahoissa paikoissa ja Etta karkasi nopeasti peräti 5-12 johtoon. LEKA vaihtoi passaria ja Aleksi Kössi tuli kentälle. Hänen syöttövuorollaan LEKA tuli vielä taisteluun mukaan tilanteen ollessa 10-13. Etta pystyi rypistämään tarvittavat pisteet Eetu Pennasen toimesta ja ottelusarja on nyt tilanteessa 2-1 LEKA:lle.

leka - etta

Studentia oli tänään loppuunmyyty ja yleisö näki hyvää lentopalloviihdettä. Ottelu oli hyvin samankaltainen kuin kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista. Kummallakin joukkueella on hyviä jaksoja, jotka näkyvät erävoittoina vuorotahtiin. Etta oli tänään parempi niin vastaanottossa kuin passipelissä ja se riitti otteluvoittoon. Kummankin joukkueen tulee olla valmis taistelemaan joka ikisestä pallosta voittaakseen otteluita.  Huomenna maanantaina ottelusarja jatkuu Oulussa, jolloin luultavasti nähdään taas uusi viiden erän trilleri.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa:
-    Ihan sama miten pisteet tehdään kunhan ne vaan tehdään. Ei tarvinnut tilastoja ottelun jälkeen katsella. Ajellaan Oulu-Kuopio –väliä ja katsotaan kenelle lihava leidi laulaa lopuksi. Meidän passari pystyi tänään olemaan vähän parempi kuin vastustajan passari. Se ehkä ratkaisi ottelun.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Hyvin samantyyppinen peli kuin kaksi aiempaakin. Kaksi hyvin taistelevaa joukkuetta kentällä, joiden erot olivat pieniä. Kovaa vääntöä. Etta sai hyvän startin otteluun, jota meidän pitää petrata. Me tehdiin tänään suuri osa vastustajan pisteistä hyökkäysvirheillä. Huomenna on päivä uusi ja lähdetään taistelemaan uudestaan voitosta.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Timo Leikas 22/+8, Greg Petty 18/-1, Jukka Lehtonen 14/+13
Etta: Eetu Pennanen 18/+7, Anssi Hakala 14/+8, Markus Väisänen 10/+7

Hyökkäys: 42 % / 30 %
Vastaanotto: 62 % / 47 %
Torjunnat: 14 / 14
Ässät: 9 / 8

Joukkueiden parhaat:
Jukka Lehtonen, LEKA
Eetu Pennanen, Etta

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Juhani Hakala

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Timo Leikas
1 p. Jukka Lehtonen

Otteluisäntä: Hurja Solutions Oy

Lehdistötilaisuus >
Kuvagalleria >
 Uutisarkisto