Ennakko: puolivälierissä LEKA - Etta

| 20.03.2016 - Vili
Otteluennakko

Lentopallon Mestaruusliigaa, puolivälierät

LEKA Volley – Etta

ke 23.3. klo 18:30, Studentia
pe 25.3. klo 15:30, Oulu
su 27.3. klo 18:00, Studentia
ma 28.3. Oulu (tarvittaessa)
ke 30.3. Studentia (tarvittaessa)
 

Runkosarjan neljäs, LEKA Volley saa puolivälierissä vastaansa Oulun Ettan (5.). Paras viidestä –ottelusarja käynnistyy keskiviikkona 23.3. Studentialla, Kuopiossa.

Etta pelasi hienon runkosarjan sijoittuen viidenneksi heti LEKA:n jälkeen. Joukkueen tavaramerkkeinä on ollut joukkupelaaminen, yhtenäisyys ja kova taistelu jokaisesta pisteestä. Pallorallit Ettaa vastaan ovat usein pitkiä. Ettalta löytyy kovia pistenikkareita: Eetu Pennanen (2.), Anssi Hakala (8.) ja Dean Bittner (12.), jotka pystyvät ratkomaan otteluita omalla panoksellaan. Joukkueen puolustaminen sekä vastaanotto on ollut myös vahvassa kunnossa läpi kauden. Hihamiehet Hakala ja Pennanen sekä libero Juho Rajala ovat kaikki vastaanottotilastossa kymmenen kärjessä.

leka - etta
 
LEKA:n runkosarja oli kolme-jakoinen. Kausi lähti käyntiin hienosti voittojen kolistellessa pistelaariin. Viime kauden tapaan marras-joulukuussa tuli vaikea jakso, jolloin peli ei kulkenut. Joulukuun ruman Tiikerit-kotitappion jälkeen tehty ryhtiliike kantoi komeasti loppuun asti. Joukkue pystyi keikkumaan koko runkosarjan sarjataulukossa kärjen tuntumassa ja runkosarjan neljäs sija, ja siten tärkeä kotietu pudotuspeleihin ratkesi jo hyvissä ajoin. LEKA:n vahvuutena voidaan mainita monipuolinen hyökkäyspeli, sillä usein pisteet ovat jakautuneet tasaisesti keskitorjujien, yleispelaajien ja hakkurin kesken. Passipelistä vastuuta ovat saaneet sekä Chris Austin että Aleksi Kössi. Libero Juhani Hakala on ollut vakuuttava vastaanotossa sekä puolustuspalloissa.

leka - etta

-    "Etta on hyvinvalmennettu, taisteleva ja yhtenäinen joukkue. Ovat vääntäneet monta monituista viiden erän peliä eivätkä koskaan anna periksi. Etta on pelannut kahden vuoden aikana hyvin Kuopiossa, mutta toisaalta LEKA on pelannut hyvin sekä kotona, että Oulussa. Luvassa taatusti kovaa vääntöä!"

"Ettan pelin moottori ovat sen yleispelaajat Anssi Hakala ja Eetu Pennanen. Heitä tukee nippu pallovarmoja pelaajia, mutta paljon riippuu siitä, mitä vastustajan nelospaikalla tapahtuu. Nuori passari Niko Haapakoski on ensimmäistä kertaa selkeä ykköspassari. Hakkureita vastustajalla on kaksi, Hyvän kauden pelannut Dean Bittner ja akillesvammasta vasta mukaan toipunut Ville Sorvoja."

"Fyysisesti oululaisryhmä on LEKA Volleyta jonkin verran lyhyempi, ja molemmat joukkueet varmasti tulevat pelaamaan vahvuuksiensa mukaan. Pelipaikka pelipaikalta on kuitenkaan turha verrata, sillä parempi joukkue ja päivänkunto ratkaisevat. Meillä on peli parantunut pitkin kevättä ja etenkin Studentialla olemme olleet vahvoja. Tästä kotiedusta lähdetään hyvällä hengellä, peli kerrallaan pitämään kiinni!", kertoo LEKA:n päävalmentaja Lauri Hakala.

Odotettavissa on mielenkiintoinen ottelusarja. Pystyykö ulottuvampi ja hyökkäysvoimaisempi LEKA murtamaan Ettan loppuun asti taistelevan puolustuksen? Klisheisesti se joka saa toisen vastaanoton rikki on varmasti vahvoilla myös hyökkäyspäässä. Kummankin joukkueen yleispelaajat ovat ennakkoon ratkaisuasemassa voiton suhteen. LEKA on ollut erittäin vahva kotonaan tällä kaudella. Studentialta vei piste-enemmistön vain hallitseva mestari Kokkolan Tiikerit. Keskinäisissä kauden otteluissa LEKA oli vahvempi voitoin 2-1.

Radio Kuopio ja Timo Ripatti selostavat loppukauden LEKA:n vierasottelut livenä. Selostus on kuultavana sekä radiotaajuuksilta että netistä.

Ovet ja LEKA Pupi aukeaa tuntia ennen ottelun alkamisaikaa. Tarjolla mm. virvokkeita joka lähtöön, "One and Only" LEKA Dogit sekä Metzgerei Lihaniekka LEKA Dog –nakit.

Tule nauttimaan Studentian hyvästä tunnelmasta. Lentopallo on parasta livenä!

Liput ennakkoon Lippuautomaatista >

Pudotuspelien livescore >

Otteluisäntänä 23.3. Kuopion kaupunkiUutisarkisto