Ennakko: odotettu kauden ensimmäinen kotiottelu

Kauden kahdella vierasottelulla aloittava LEKA Volley pääsee vihdoin irti kotiyleisön edessä, kun tuplaviikonloppua pelaavat Lentopalloseura Etta sekä LEKA Volley ottavat mittaa sunnuntaina Studentian hornankattilassa.

| 17.10.2016 - LEKA Volley viestintä / VH

Otteluennakko
 
LEKA Volley – Lentopalloseura Etta
Su 23.10.2016 klo 17:00
Studentia, Kuopio
 
Viime kaudella erittäin tasaisia keskinäisiä otteluita pelanneet, tällä kaudella kotimaisuuteen luottavat joukkueet ovat jälleen vastakkain. Keväällä LEKA nujersi Ettan puolivälieräsarjassa ja eteni mitalipeleihin.
 
Etta aloitti kauden kahdella Lapin derbyllä Team Lakkapäätä vastaan. Kumpikin voitti kotonaan suvereenin esityksen jälkeen. Ettan kohta 18 vuotta täyttävä hakkuri, Joonas Jokela on ollut avauksessa kummassakin ottelussa ja vastannut annettuun vastuuseen tykittämällä joukkueensa kovimmat tehot. Maajoukkuemiehet  Eetu Pennanen ja Markus Kaurto sekä nuori passari Niko Haapakoski ovat aloittaneet kauden myös pirteästi. Kesällä maajoukkueen kakkosliberona pelannut Anssi Hakala on ollut Mestaruusliigan alkukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi ja on epävarmaa pystyykö mies osallistumaan tulevan viikonlopun tuplapeleihin.
 
LEKA aloitti kautensa vierasottelulla nimeään muuttanutta Sampo Volleyta vastaan. Nuoren ja kokemattoman joukkueen kauden ensimmäinen liigapeli oli hermostunutta ja virheiden sävyttämää. LEKA pystyi kuitenkin ajoittain väläyttelemään osaamistaan, mikä antaa luottoa tulevaisuuteen. LEKA:n avauksessa pelasi kaksi liigadebytanttia: Akseli Lankinen sekä Henrik Porkka. LEKA:n kuntokäyrä on taatusti nouseva, kunhan joukkue saa alleen pelejä ja se hitsautuu yhteen.

-  Heti liigan alkuun saadaan toisinto viime kevään puolivälieräsarjasta. Luvassa siis kaksi kuumaa peliä kahden samantyylisen joukkueen kesken. Kumpikin porukka luottaa tähtien sijaan tiiviiseen joukkuehenkeen sekä molemmat torjuvat ja puolustavat hyvin. Pitkiä palloja siis luvassa, kommentoi LEKA:n päävalmentaja Lauri Hakala.

- Yhtäläisyyksiä on muillakin osa-alueilla. Vastakkain on kaksi täysin suomalaista joukkuetta, joilla molemmilla  vastuunkantajina nuoria pelaajia (Haapakoski, Kiilunen, Kaislasalo, Helenius) ja jopa debyyttikauttaan pelaavia (Porkka, Lankinen, Jokela), kaikki pelaavassa kokoonpanossa. On todennäköistä, että molempien peli kehittyy kauden mittaan erilaiseksi kuin tässä tuplassa, mutta tiukkaa vääntöä joka pallosta on taatusti luvassa, jatkaa Hakala.
 
-  Tasainen peli tulossa. Molemmilla nuoret suomalaiset porukat. Kiva päästä pelaamaan LEKA:a vastaan, kuittaa Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa.
 
Ovet sekä LEKA Pupi aukeavat klo 16:00. Myytävänä sekä suolaista että makeaa, virvokkeita jokaiseen makuun, ja herkullisia LEKA Dogeja, Lihaniekan LEKA Dog -nakkeja sekä Truben pullia.
 
 
Otteluisäntä: Pinnoitus-Pekka Oy
 
Liput ennakkoon Seat 4 Me:stä >
Livescoring >
 Uutisarkisto