Ennakko LEKA - KoVe: nuoruuden innolla

| 25.11.2015 -
LEKA Volley – KoVe
su 29.11. klo 15:00
Studentia

leka volley
 
LEKA Volley kohtaa sunnuntaina lentopallon mestaruusliigakauden kotiottelussa Korson Vedon Vantaalta. Otteluun odotetaan runsaslukuinen opiskelijayleisö sekä Itä-Suomen yliopiston että Savonia ammattikorkeakoulusta. LEKA jalkautui tiistaina molempiin oppilaitoksiin ja jakoi yhteensä 200 ilmaislippua sunnuntain otteluun.
 
LEKA:n edellinen kotiottelu oli 7.11. huikean ennätysyleisön edessä pelattu LEKA Battle. Peräti 2963 katsojaa todisti savolaista hegemoniaottelua Kuopio-hallissa. Edellinen mestaruusliigaottelu pelattiin Oulussa viime lauantaina, jossa kotijoukkue oli niukasti parempi luvuin 3-2. Tässä ottelussa hienon alkukauden pelannut, mutta loukkaantumisen vuoksi tovin sivussa ollut Eelis Karinen teki paluun avauskuusikkoon. Paluuottelussaan Karinen pelasikin hienosti paukuttaen LEKA:n kovimmat pisteet 21 (+9, 1 ässä, 2 torjuntaa).
 
KoVella on liigan nuorin joukkue, sillä konkari Toni Kankaanpäätä lukuunottamatta kaikki pelaajat ovat syntyneet 90-luvulla. Esiin voisi nostaa esimerkiksi hakkuri Antti Vallinin (206 cm), joka oli mukana Suomen joukkueessa Bakun b-maajoukkueessa, keihäänheittäjänikin kunnostautunut Miro Määttänen (192 cm, yp) sekä 197 senttinen yleispelaaja Karl Külaots. KoVe on pelannut ennakkoluulottomasti rutkasti kokeneempia joukkueita vastaan ja saalisti edellisestä ottelustaan erävoiton Sampoa vastaan hyytyen kuitenkin 1-3 kotitappioon.
 
Ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tämän kauden Mestaruusliigassa. LEKA voitti ensimmäisen kohtaamisen Lumo-areenalla puhtaasti 3-0 ja lienee tässäkin ottelussa ennakkosuosikki. Ensimmäisessä kohtaamisessa LEKA pyöritti peliä näyttävästi passari Lionin johdolla. KoVe on sunnuntaina varmasti yllätysvalmis paketti eikä anna yhtään pistettä helpolla. LEKA:lla on ollut viime aikoina vaikeata pelillisesti sekä pisteiden valossa, sillä Battlen jälkeen on tarttunut pistepussiin vain yksi piste. LEKA:lla on kuitenkin pitkästä aikaa joukkue terveenä ja alkukaudesta erinomaisesti pelannut seitsikko (Lion, Karinen, Petty, Leikas, Johnson, Lehtonen ja Hakala) on saanut treenata kuviot kuntoon. Etenkin Karisen paluu kentille on huomion arvoinen asia ja vaikuttaa taatusti positiivisesti kotijoukkueen otteisiin niin vastaanotossa kuin hyökkäämisessä.
 
Nähtäväksi jää pystyykö LEKA:n huippupassari Chris ”Lion” Austin pyörittämään vastustajan jälleen kerran kuutamolle vai nouseeko KoVen nuoret taiturit parrasvaloihin.
 
Ovet sekä LEKA Pupi aukeaa klo 14:00. Tervetuloa nauttimaan virvokkeista sekä "The One and Only" LEKA Dogista ja Lihaniekan LEKA Dog -nakeista jo ennen ottelun alkua. LEKA Dog -sämpylä on tauon aikana uudistunut entistä maistuvampaan suuntaan! Kiitos Julkulan Leipomolle!
 
Liput ennakkoon Lippuautomaatista.
 
Lentopallo on parasta livenä! Tervetuloa!
 
Otteluisäntä: Kunnonpaikka
 Uutisarkisto