Ennakko: hallitseva mestari saapuu Studentialle

Hallitseva mestari Kokkolan Tiikerit saapuu Studentialle CEV Cup –pettymyksen jälkeen. Kotijoukkue on orastavassa voittoputkessa kaadettuaan ensin Loimun Kuopiossa ja Liiga-Riennon Joensuussa lupaavien esitysten jälkeen.

| 21.01.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

LEKA Volley – Kokkolan Tiikerit
Ma 23.1.2017 klo 18:30
Studentia, Kuopio
 
Joukkueet kohtaavat maanantaina toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tiikereiden 3-0 voittoon Kokkolassa. Lukemista huolimatta peli oli tiukka. Tiikereiden edellinen liigaottelu oli Hurrikaania vastaan Kokkolassa. Kauden tähän asti paras jengi, Hurrikaani, vei ottelun todella jännittävien vaiheiden jälkeen 2-3. Tiikereiden syömähampaina ottelussa olivat hakkuri Antti Ropponen sekä hihamiehet Steven Hunt ja Eddy Herrera. Mestareiden kuusikkoon kuuluu yleensä edellä mainittujen herrojen lisäksi keskiseisojat Antti Leppälä (c) sekä Antwain Aguillard ja Iskussa viime kaudella pelannut passari Conor Eaton. Liberona häärii pieni ja vikkelä Dennis Del Valle. Yleispelaaja Robert Seppänen, kakkospassari Lasse Jylhä sekä keskitorjuja Michael Hatch ovat välillä tuoneet penkiltä apuja. Tiikereiden valmentajana on liigan nuorimpiin käskyttäjiin kuuluva Jukka Mäkihannu, mestarivalmentaja Tommi Tiilikaisen lähdettyä Saksaan.
 
-  Europeleistä tippuminen antaa meille lisää nälkäisyyttä pelata parempaa lentopalloa ja meillä on potentiaalia paljon. Nuori joukkue LEKA Volley laittaa meidät varmasti vaikeuksiin kovalla paineella syötöillä ja myös hyökkäyksillä. Meidän pitää päästä huonoista hetkistä nopeasti yli ja löytää lääkkeet heidän pysäyttämiseen, arvio Tiikereiden Antti Ropponen.
 
- Pyritään myös nauttimaan pelaamisesta enemmän. Odotan innolla maanantain matsia, koska LEKA on hankkinut uuden passarin Kreikasta. On mielenkiintoista nähdä miten se antaa lisää virtaa kotijoukkueelle. Nähtäväksi jää – uskon, että tulee hyvä matsi, jatkaa Ropponen.
 
LEKA:lla on alla pari maistuvaa voittoa Loimusta ja Riennosta. Peli on rullannut parhaimmillaan näyttävästi ja tulosta on tullut. Toisaalta, pelin sisälle mahtuu vieläkin heikkoja jaksoja. Tasaisuutta siis kaivataan, jotta rutinoitunut Tiikerit voidaan haastaa. Stavros Kasampaliksen saapuminen Kuopioon on parantanut joukkueen passareiden kilpailuasetelmaa pelaavan passarin paikasta. Viimeksi Kasampalis aloitti ottelun Joensuussa. Mies ei saanut LEKA:n hyökkäystä toimimaan riittävän tehokkaasti ja Akseli Lankinen tuli Kasampaliksen tilalle. Lankinen pelasi kenties kauden parhaan pelinsä ja otteillaan mahdollisti tehokkaan keskihyökkäyksen, mikä on ollut luvalla sanoen vaisua tähän asti kautta. Kapteeni Lehtonen sekä entisessä kotisalissaan pelannut Arttu Reijonen pelasivat vahvan ottelun. LEKA:n penkiltä voi odottaa tarvittaessa tehoja jatkossakin. Timo Leikas on sairastellut kuluvalla viikolla eikä ollut mukana Joensuussa. Maanantaina mies on kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä joukkueen käytettävissä. Peräti 206 cm pitkä Juho Kaunisto (yp) on myös saanut peliaikaa edellisissä otteluissa. Savon keltamustien liberona häärivä väkkärä, Teemu Silventoinen on ollut paljon vartijana vastaanotossa ja puolustuspalloissa.
 
- Hyvillä mielin Tiikereitä vastaan, pari vapauttavaa voittoa alla. Maanantaina taas taistellaan täysillä sarjapisteistä. Kokkolassa pelattiin pari hyvää tiukkaa erää, se ei riittänyt vielä silloin. Nyt ollaan menty syksystä paljon eteenpäin joukkueena. Varmasti nähdään yleisöön menevää lentopalloa. Toivottavasti saadaan paljon väkeä mökkiin ja kannustusta peliin, miettii Silventoinen.
 
Ovet sekä LEKA Pupi aukeavat klo 17:30. Myytävänä sekä suolaista että makeaa, virvokkeita jokaiseen makuun, ja herkullisia LEKA Dogeja, Lihaniekan LEKA Dog -nakkeja sekä Truben pullia.
 
Otteluisäntä: Trust Kapital Group
 
Liput ennakkoon Seat 4 Me:stä >
 
Livescoring >
 
 Uutisarkisto