Ducksin vastaanotto oli rautaa

Ducksin vahva vastaanotto pohjusti tärkeän voiton vantaalaisille.

| 04.03.2018 - LEKA Volley viestintä / ER

La 3.3.2018 klo 17:00
LEKA Volley – Vantaa Ducks
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 391
 
Tulos:  2-3 (20-25, 22-25, 25-21, 25-22, 15-17)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Reijonen, Porkka, Helenius, Karinen, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Ducks: Rissanen, Nurminen, Magyar, Kulaots, Kankaanpää, Määttänen, Hyvärinen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä:
Molemmat joukkueet ovat jo käytännössä varmistaneet pudotuspelipaikkansa. Ducksin minimaalinen mahdollisuus pudotuspeleistä tippumiseen vaatii, että Akaa Volley voittaisi kaikki ottelunsa ja he itse häviäisivät kaikki. Joukkueista varsinkin LEKA:lla kovimpana panoksena voitolla varmistuva sarjan 5.sija. Ducks voi voitolla hätyytellä vielä 7.sijalla majailevaa Lakkapäätä. Peli alkaa tasaisesti. Ducksin piste-etu vaihtelee yhden ja kahden välillä. Helenius lyö komean nelospaikan hyökkäyksen ja kaventaa tilanteeksi 6-7. LEKA:lla on vaikeuksia vastaanottopelissä ja Ducks menee ensimmäistä kertaa kolmen pisteen johtoon tilanteessa 9-12. Lankisen torjuntapeli on lähtenyt erinomaisesti käyntiin ja tuo LEKA:n pisteen päähän 12-13 upealla torjunnallaan. Ducksin etu säilyy ja tilanne on 16-18. Etenkin Rissanen on aloittanut erinomaisesti vieraiden puolelta. Tilanteessa 18-20 Ducks vaihtaa kentältä Magyarin tilalle Kauniston syöttövaihtoon. LEKA vaihtaa samalla Porkan tilalle Jäntin. Jäntin syöttö leijuu selkeästi yli ja vaihto otetaan takaisin. Tilanteessa 19-21 myös Ducks vaihtaa Nurmisen Kyrölään. Ducks on jo karata hyvin lähelle erävoittoa mutta Reijonen lyö pallon upeasti keskihyökkäyksestä kenttään ja tilanne 20-22. Samalla Ducks ottaa edellisen vaihdon takaisin ja Tuominen kutsuu joukkueensa aikalisälle. LEKA lipsauttaa kaksi helppoa pistettä ja Ducks saa eräpallon. Ensimmäinen eräpallo pamahtaa ässänä kenttään. Ducksin hyökkäys oli selvästi LEKA:n hyökkäystä parempaa.
 
2. erä:
Toisessa erässä LEKA pääsee ensimmäistä kertaa johtoon, kun sormilyönti tulee näyttävästi kenttään. Tämäkin erä alkaa tasaisesti. Harvinaisen pitkän pallorallin jälkeen Kaislasalo lyö ykköspaikalta tilanteeksi 5-6. Tuominen kutsuu joukkueensa aikalisälle tilanteessa 11-10. LEKA on kahden pisteen johdossa 14-12, kun mennään tekniselle aikalisälle. LEKA:n hyökkäys on parantunut tähän erään huomattavasti. Erä on harvinaisen tasainen ja erävoitosta taistellaan hurjasti, kun tilanne on 20-20. Tilanteessa 21-22 Tuovinen käyttää aikalisän. Tilanteessa 22-23 Ducks vaihtaa Magyarin Kaunistoon. Seuraavassa pallossa LEKA:n palautus epäonnistuu pahasti ja vaihdosta tullut Kaunisto pääsee täräyttämään keskipaikalta ensimmäisellä kosketuksella vieraille eräpallon. Tälläkin kertaa ensimmäinen yritys riittää ja erävoitto Ducksille luvuin 22-25. LEKA:n vastaanotto oli tässä erässä luvattoman heikkoa. Ducksilla Määttänen erän parhaana ja LEKA:lla Karinen.
 
3. erä:
LEKA:n on pystyttävä pelaamaan tasaisemmin hyökkäyksessä ja vastaanotossa, jotta he voivat havitella voittoa. Haparoiden ottelussa pelannut Kaislasalo ei ole luovuttanut. Hän lyö joukkueensa 4-2 johtoon upealla 2-paikan hyökkäyksellä. LEKA lähtee erään terävästi ja Kaislasalo kasvattaa ässällään johdon 10-7. Tekniselle aikalisälle mennään tilanteessa 14-12. Tuominen käyttää aikalisän tilanteessa 17-14.  Erinomaista ottelua pelannut Karinen päättää nelospaikan hyökkäyksen ja tilanteeksi 22-19. LEKA pelaa erinomaisesti ja tilanteena 24-20 ja Kaislasalo syöttämässä. Ducks selvittää ensimmäisen mutta toinen eräpallo riittää. LEKA onnistui pelaamaan tämän erän tasaisesti sekä hyökkäyksessä että vastaanotossa.
 
4. erä:
Erä alkaa vierasjoukkueen hallinnassa. Tilanteena 6-8. LEKA on päästänyt jo kaksi samanlaista ässää sisään. Ducksin syötöt ovat näyttäneet leijailevan yli, mutta juuri laskeutuneet kentälle. Tilanteessa 12-10 Tuominen kutsuu joukkueensa aikalisälle. LEKA vie seuraavan pisteen ja Ducks vaihtaa Kankaanpään Kyrölään. Tekniselle aikalisälle mennään 14-11 lukemissa. LEKA ottaa muutaman helpon virheen ja Ducks kaventaa tilanteeksi jo 18-17. Samalla LEKA ottaa aikalisän. Ducks taistelee ja Määttänen kaventaa ässällään eron yhteen. Kaislasalo ottaa itselleen ratkaisijan viitan ja lyö komeasti kakkospaikalta LEKA:lle eräpallon. Tämän jälkeen hän päättää erän upealla ässällä. LEKA oli jälleen kerran parempi sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Aiemmin kaivattu tasaisuus peliin on nyt löytynyt.
 
5.erä:
Ratkaiseva erä alkaa tasaisesti. Studentian lentopallopyhätön tunnelma on noussut selkeästi kotijoukkueen onnistuneiden suoritusten jälkeen. Helenius täräyttää pallon ensimmäisellä kosketuksella ja tilanteeksi 4-2. Tilanteessa 5-2 Ducks vaihtaa Kyrölän Kankaanpäähän. Tilanteessa 10-9 Määttänen tulee vaihtoon ja Vallin tilalle. Ducks ottaa aikalisän. LEKA osoittaa suurta venymistä ja pallo haetaan jo katsomosta asti. Helenius lopettaa hyökkäyksen, mutta sen jälkeen syöttää verkkoon. Tilanteessa 12-12 LEKA ottaa aikalisän. Määttänen syöttää ässän ja Ducksille ottelupallo tilanteessa 13-14. Samalla Tuovinen kutsuu joukkueensa aikalisälle. Aloitus menee reilusti pitkäksi. Tuominen saa tilanteessa keltaisen kortin pelin viivyttämisestä. LEKA:n torjunta menee yli ja Ducksille ottelupallo. Aloitus menee jälleen verkkoon. Nurminen lyö keskihyökkäyksen vastustamattomasti kenttään. Tämä riittää Ducksille ja kaksi pistettä matkaa Vantaalle.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Pelasimme kovilla tehoilla erät 2-4. Torjunta kulki niissä hyvin, mutta viimeisessä erässä emme saaneet sitä enää toimimaan. Viimeinen erä oli aika pyöreä. Hyökkäys kulki myös hyvin ja vastaanottoon tarvitsemme tiivistystä. Ducks pelasi hyvin.
 
Ismo Tuominen: Oli varmaan ensimmäinen voitto Kuopiossa. Hyvä voitto. Saimme hyvän alun ja joukkue oli hyvin keskittynyt. Emme lähteneet muuttamaan peliä kahdesta huonosta erästä huolimatta ja se lopulta tuotti tulosta. Syöttö hankaloitui kahden erän jälkeen. En usko keskittymisen herpaantumiseen. Lopussa pari pientä asiaa ratkaisi. Pitkässä pelissä voi tapahtua kaikenlaista. Odotamme vieläkin parasta peliämme.
 
Arttu Reijonen: Jokaisen pitäisi keskittyä omaan peliin ja haluta voittaa pelejä enemmän. Syöttö ja vastaanotto täytyy saada kuntoon.  
 
Pasi Hyvärinen: Meillä oli kahden erän jälkeen paljon ongelmia heidän nelospaikan hyökkäyksessä. Viimeisessä erässä saatiin laskettua heidän nelospaikan tehoja. Pieniä asioita.
 
Ä 9/9, SV 16/15, TO 8/3, VO  44% /52  %, H 52 % / 52 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Helenius 20/+14, Kaislasalo 18/+7, Reijonen 13/+9
Ducks: Kulaots 19/+11, Määttänen 18/+4, Nurminen 14/+9
 
 
Ottelun parhaat pelaajat: Arttu Reijonen, Pasi Hyvärinen
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3: Balint Magyar, Ducks
2: Jan Helenius, LEKA
1: Pasi Hyvärinen, Ducks
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Arttu Reijonen
 
Otteluisäntänä Seat 4 Me
 
Ottelutilastot >
 
 Uutisarkisto