Cup toi kokemuksia

| 06.02.2016 -
Suomen Cupin välierä

Hurrikaani-Loimaa - LEKA Volley
Elenia-Areena, Hämeenlinna

LEKA pelasi historiansa ensimmäisen cup-välierän Hurrikaania vastaan Hämeenlinnassa. Hurrikaani oli joukkueista etevämpi ja eteni finaaliin selvin lukemin 3-0 (25-14, 25-21, 30-28).

suomen cup 2015

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Pikkuhiljaa kävi selväksi, että Hurrikaani pyrki hajottamaan LEKA:n vastaanottopelin ja samalla sabotoimaan aiemmin kaudella tuhoa tehneen keskihyökkäyspelin ja nopeat ykköstempot. Suunnitelma onnistui, sillä LEKA:n vastaanotto oli aivan luokatonta eikä Lion päässyt pyörittämään peliä toivotun laisesti. Etenkin Hurrikaanin marokkolais-hakkuri Mohamed Alhachdadi sekä aussi-yleispelaaja Luke Smith moukaroivat LEKA:n vastaanoton luvattoman heikoille prosenteille.

LEKA aloitti toisen erän terävästi ja johti sitä tilanteessa 5-8, kunnes ensimmäisessä erässä nähty kaava toistui. LEKA:n vastaanottopeli ei toiminut ja passeista tehtiin paljon helppoja virheitä. Passariksi vaihdettiin Aleksi Kössi, joka piristi LEKA:n peliä. Hän pystyi ruokkimaan Josh Tayloria, Eelis Karista ja Greg Pettyä siten, että joukkue nousi erän lopulla jo taistelemaan erävoitostakin. Lopulta Hurrikaani pystyi kääntämään erän lopun tärkeät pisteet itselleen ja kuittasi samalla toisenkin erän.

Kössi jatkoi passarina kolmannessa erässä. Vastaanotto-ongelmien vuoksi kentälle vaihdettiin Antti Karttunen Greg Pettyn tilalle. Vaihto paransi LEKA:n vastaanottopeliä merkittävästi ja Karttunen pelasi muutenkin ennakkoluulottomasti. Erä alkoi kääntyä ensin Hurrikaanille, kunnes LEKA alkoi taistella jokaisesta pallosta uhrautuvan puolustuksen ja yksinkertaisen tehokkaan hyökkäyspelin ansiosta. Kössin isot passit löysivät laidoilta Karisen ja Taylorin, jotka pääsivät lyömään palloa kunnolla. LEKA:lla oli jopa yksi eräpallokin, mutta Karinen ei onnistunut tappamaan erää LEKA:lle. Lopulta monen tasaisen pallorallin jälkeen Hurrikaani onnistui ratkaisemaan erän ja ottelun itselleen. Ottelu oli LEKA:n osalta nousujohteinen, jonka onnistujiin voidaan laskea Aleksi Kössi sekä Antti Karttunen.

suomen cup 2015

Ottelun parhaat pistemiehet:
Hurrikaani: Luke Smith 21/+17
LEKA: Josh Taylor 15/+5

Torjunnat 12/6, ässät 6/3, VO% 34/30, H% 53/46

Kauden ensimmäinen tavoite toteutui joukkueen selviytyessä Suomen Cupin neljän parhaan joukkoon. LEKA:n pelaajista ei kovin monella ole kokemusta isojen areenojen isoista peleistä, joten välierän saldoa täytyy alkaa hauduttelemaan joukkueen kesken. Liian monella pelaajalla oli välierässä luvattoman huono päivä, jotta finaaliin pääseminen olisi ollut mahdollista. Tappiosta huolimatta joukkue sai tärkeitä kokemuksia, jotka täytyy osata muuttaa vahvuuksiksi loppukautta ajatellen.

Tämän kauden cup-seikkailu jätti loppujen lopuksi hyvän maun suuhun ja paljon positiivisia asioita on ilmassa. Lentopallokulttuuri alkaa juurtumaan uudestaan kuopiolaisiin, sillä paikan päällä Hämeenlinnassa tavattiin katsomossa pitkän matkan matkustaneita LEKA-faneja, jotka pitivät myös ääntä areenalla. Tärkeissä peleissä faneja todella tarvitaan, sillä he pystyvät olemaan se kuuluisa seitsemäs kenttäpelaaja ja tsemppaamaan ratkaisun hetkillä. Lisäksi lentopallokulttuurista puhuttaessa, iso osa Kokkolan Tiikereiden faneja kannustivat savolaisia keltamustia kentällä. Tätä hienoa elettä arvostetaan Kuopiossa eikä se jäänyt huomioimatta. Paljon onnea Tiikereille sunnuntaisen Suomen Cupin finaalin voitosta!

Pitää myös muistaa, että seura on vasta vajaa kaksi vuotta vanha ja jo nyt oltiin näin pitkällä – se on hurjan hieno saavutus, sillä pitkäjänteinen kehitystyö on alkutaipaleellaan ja sen makeimmat hedelmät ovat vasta kypsymässä.

Kuvagalleria >
Ottelutilastot >

LEKA Volley viestintä / VH

 Uutisarkisto