Akaa-Volley vieraili Studentialla laihoin tuloksin

LEKA syötti sarjatulokkaan kumoon ja nappasi arvokkaat sarjapisteet 3-0 (25-18, 25-21, 25-20)

| 17.12.2017 - LEKA Volley viestintä / VH
Jan Helenius taituroi 8/+3 pisteet ja hoiti hienosti vastaanottotehtävät  69 % (54 %)

Su 17.12.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Akaa-Volley
Studentia Kuopio, Mestaruusliiga
 
Yleisöä: 303
 
Tulos: 3-0 (25-18, 25-21, 25-20)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kaislasalo, Lankinen, Lehtonen, Porkka, Koci, Helenius, Silventoinen (l)
Akaa: Kuusela T., Koivunen, Heino, Mikkonen, Siwicki, Borichev, Liehu (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Ottelu alkaa tunnustellen ja tasaisesti. Vieraiden syöttöpeli näyttää vaaralliselta ja LEKA:n vastaanotto ei ole parhaimmillaan. Alkupisteet Akaalle 3-5. Kotijoukkue taas on hermoillut syöttöruudussa. Kaislasalon syöttövuorolla tahti kiristyy ja LEKA kairaa 7-6 johtoon. Tihisen aikalisä kahden Kaislasalon syötön jälkeen. Vastaanotto on ollut helisemässä kummassakin päässä kenttää. LEKA on ollut hieman tehokkaampi hyökkäyssuuntaan ja vahvempi torjunnassa. Tilanne kapteeni Lehtosen torjunnan jälkeen 12-9. Porkan ässä ja Lehtosen toinen torjunta saattelee joukkueet tekniselle aikalisälle. Tähän asti vastaanottoprosentit 14 % / 0 %. LEKA nykäisee johdon jo 17-11, kunnes Heleniuksen juju jää torjunnan isoihin käsiin. Illan toistaiseksi korkeimmalta lähtenyt hyökkäys nähtiin Henrik Porkan käsistä ja LEKA 20-13 johtoon. Akaan toinen aikalisä tilanteessa 23-16. Ryan Matherin syöttövirhe päättää ensimmäisen erän lukemiin 25-18. Erän ratkaisuna oli syöttö-vastaanottopeli, jonka kotijoukkue vei selvästi. Lehtonen tehokkain kentällä 4/+4.
 
2. erä: Samat kuusikot aloittavat tämänkin erän. Akaa aloittaa terävästi ja siirtyy 2-4 johtoon. Sen vastaanotto on tiivistynyt selvästi ja passari Heino on alkanut löytää paremmin Borichevin. LEKA kirii tasoihin ja ohi Akaan virheiden ansiosta 9-8. Tässä erässä ei olla vielä hienouksia nähty. Sideoutpeli toimii molemmilla ja piste kerrallaan edetään. LEKA on pystynyt selvästi monipuolisempaan hyökkäyspeliin, vaikka vastaanotto olisi irronnut. Akaa on ollut vaikeuksissa aina, kun sen vastaanotto on ollut heikko. Tekniselle aikalisälle mennään kotijoukkueen niukassa 14-13 johdossa. Pitkästä aikaa toinen joukkue pystyy tekemään kaksi peräkkäistä pistettä. LEKA siirtyy nyt 16-14 johtoon. Ottelussa ollaan nähty tähän asti poikkeuksellisen paljon verkkovirheitä. Tihisen aikalisä tilanteessa 18-16. Syöttövaihtoon Jukka-Pekka Tuikka Siwickin tilalle. Helppo syöttö ja vaihto nopeasti takaisin. Toinen syöttövaihto perään, kun Mikko Kuusela tulee Borichevin tilalle. Tämäkään vaihto ei ollut pitkäikäinen. Akaa laittaa nyt erän loppuun kunnon syöttöruletin pyörimään kun Hasse Mattilakin tulee kokeilemaan. Lankisen toisen kosketuksen hyökkäys tuo LEKA:n pisteen päähän erävoitosta. Tihisen aikalisä samassa 24-20. Kaislasalon hyökkäys päättää erän 25-21. Paljon virheitä Akaalta ja LEKA oli vahvempi taas syöttövastaanottopelissä. Redi Koci 5/+4 ja Dimitri Borichev 7/+4.
 
3. erä: Akaa vaihtaa liberoa tähän erään ja Hasse Mattila sisään. Erän alkuun nähdään illan hienoin taistelupallo, jonka Kaislasalo lopulta tappaa tyhjältä verkolta kenttään. Akaa yrittää horjuttaa LEKA:n vastaanottoa lisäämällä riskiä aloituksiin. Tähän asti syöttövirheitä jo kolme. Kaislasalo tyrmää omalla syöttövuorollaan Joni Mikkosen, joka keräilee itseään hetken kentän pinnassa. Vieraiden aikalisä tilanteessa 9-6. LEKA laittaa lisää höyryä hyökkäyspeliin ja nykäisee Kocin ja Kaislasalon toimesta 12-7 johdon. Studentia taitaa osoittautua Akaalle liian hankalaksi paikaksi horjuttaa LEKA:a. Sen syöttö- ja vastaanottopeli on kaukana siitä mihin se parhaimmillaan pystyy. Akaan vaihtoruletti pyörähtää ja yleispelaajat menevät vaihtoon. Tekniselle aikalisälle mennään tilanteessa 14-9 ja näyttää siltä, että LEKA marssii vakuuttavaan voittoon suoraan kolmessa erässä. Tihinen on pakotettu ottamaan jälleen aikalisän, kun LEKA kirii lisää johtoa 18-11. Akaa vaihtaa passaria ja yrittää herätellä joukkuetta. Helenius pääsee passaamaan ison Kaislasalolle, joka lyö illan kovimman moukun puolustuksen kautta kattoon. Akaa kirii pelin 23-19 ja Tuovinen ottaa illan ensimmäisen aikalisän. Ryan Matherin syöttövuoro on jo pitkä, kun mies syöttää hienon ässän. Helenius saa vihdoin katkaistua Akaan kirin ja eräpalloa syöttää Jukka Lehtonen. Ässä päättää erän ja ottelun 25-20.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Hyvä syöttö, jolla saatiin vastaanottoa irti. Kokonaisvaltaisesti hyvä peli meiltä. Letkeää ja hyvää huumoria kentällä. Olen ihan tyytyväinen tämän päivän esitykseen.
 
Jukka Lehtonen: 3-0 voitto maistui. Lopussa ote hieman lipsui, mutta hyvä peli kaikenkaikkiaan.
 
Lauri Tihinen: Tänään ratkaisuna oli LEKA:n hyvä syöttö. Vastaanotto ei toiminut tänään odotetusti. Yritettiin pelata fiksusti eikä hakata palloja suoraan torjuntaan.
 
Dimitri Borichev: Synkkä reissu Savoon, mutta tänään oli parempaa peliä kuin eilen Sampoa vastaan. LEKA syötti tänään tosi hyvin eikä pystytty vastaamaan siihen.
 
Ä 6/2, SV 11/15 TO 6/5, VO 57 % / 37 % , H 54 % / 49 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA:  Kaislasalo 13/+8, Lehtonen 11/+8, Koci 11/+6
Akaa: Borichev 16/+8, Mikkonen 7/-1, Siwicki 6/+3
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Samuli Kaislasalo, LEKA
2 Jukka Lehtonen, LEKA
1 Joni Mikkonen, Akaa
 
Ottelun parhaat pelaajat: Dimitri Borichev ja Jan Helenius
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Samuli Kaislasalo

Otteluisäntä: Taustamarkkinat BGMT

Ottelutilastot >
 
 
 
 Uutisarkisto