Välieriin! Pienten marginaalien kevät

| 01.04.2016 - Lauri Hakala
LEKA Volley selvitti tiensä Mestaruusliigan välieriin. Työn voitto, ja iso asia sekä joukkueelle, että koko seuralla tämän toisena toimintavuotena. Puolivälieräsarjasta Lentopalloseura Ettaa vastaan on sanottu jo lähes kaikki mahdollinen, ja siitä varmasti välittyi tunteiden kirjo katsomoihin asti. Katseet on lepopäivän jälkeen kuitenkin tiukasti suunnattu jo Kokkolan Tiikereihin ja huomenna alkaviin välieriin. Tulevaan sarjaan liittyen haluan vielä palata ja korostaa ”pienten asioiden” merkitystä nyt, kun kausi huipentuu.

Urheilun yhteydessä puhutaan aina tunteesta. Kun tunteet heittelevät peliesitysten mukana, on helppoa unohtaa kuinka pienistä asioista huipulla on kysymys. Näin tulee olemaan myös Tiikereitä vastaan. Jos puolivälierissä vain kaksi pallorallia olisi päättynyt toisin, saattaisimme nyt olla kesälomalla ja 0-3 lukemin. Kun jokaisessa ottelussa otetaan yli toistasataa puolustusta, mahdollisuuksia ”ratkaista” playoff-ottelu on periaatteessa lukemattomia. Ja kaiken tämän jälkeen Aleksi Kössi ja Greg Petty onnistuivat niillä kahdella viidennen erän syöttövuorolla, kun piti onnistua. Kössi aloitti syksyllä 1-sarjassa. Lisäksi vähemmän tällä kaudella pelanneet Simo Puttonen ja Antti Karttunen olivat kentällä voittamassa kahta kolmesta erästä viimeisessä ottelussa. Molemmat erät päättyivät meidän hyväksemme pienimmällä mahdollisella erolla. Laittaa todella miettimään kuinka tärkeää jokaisen pelaajan on keskittyä harjoituksissa jokaiseen suoritukseen.

Tiikerit tulee luonnollisesti olemaan kovempi vastustaja, mutta LEKA uskoo finaalipaikkaan kuin vuoreen. Meitä koeteltiin harvinaisen kovasti viikon ajan. Me kestimme ja kasvoimme. Olimme kovia, kun piti olla, ja nyt lähdemme kilpailemaan yhtä taitavaa, mutta vielä kovempaa syöttö-hyökkäysjoukkuetta vastaan. Ja nimenomaan kilpailemaan- emme haastamaan. Tässäkään sarjassa vanhoilla meriiteillä ei ole merkitystä. Ei ole merkitystä voittoputkilla, ei runkosarjalla, tai sillä jos jompi kumpi kohta voittaa erän tai kaksi selvästi.

Tiikerit on rutinoitunut ja kova nippu, mutta yksittäisestä ottelusta poiketen pitkässä sarjassa on paremmat mahdollisuudet päästä heidän pelityyliinsä käsiksi. Molemmilla joukkueilla on käytössä laaja ja hyvä rosteri, ja meilläkin kaikki eväät mennä finaaliin. Kun viime vuonna pelasimme Tiikereitä vastaan puolivälierissä, teimme kaikkemme mennäksemme jatkoon. Onnistuimme mielestäni tuolloinkin hyvin, mutta kovempi hyökkäysmateriaali ratkaisi jatkopaikan naapurille.

Nyt kaikki on kiinni siitä, kuinka hyvin olemme levänneet ja latautuneet. Tämän vuoden LEKA on huomattavasti kookkaampi ja tulivoimaisempi, ja sen tietää myös Tiikerit. Pelin intensiteetti tulee jälleen olemaan huumaava.

LEKA Volley pelaa 2. Välierän Studentialla 3.4 klo 18:00.

Tervetuloa.

Lauri H.