Sitkeys

| 09.03.2015 - Lauri Hakala


Kevät on kulunut kuin siivillä. Runkosarja on viimeistä matsia lukuunottamatta taputeltu ja tilanne liigassa kutkuttava. Paitsi runkosarjan sijoitus, myös tuleva vastus on LEKA Volleyn osalta edelleen auki viimeiselle kierrokselle mentäessä- täydellinen tilanne katsojan kannalta siis.

Aivan kuten ennen kauden alkuakin, ennen playoffeja porukka kokoontui keskustelemaan tavoitteista. Kauteen lähdettäessä pojat asettivat tavoitteeksi kuuden parhaan joukkoon sijoittumisen runkosarjassa. Sitä kohti jatkamme edelleen tietäen, että kävi tiistaina kuinka tahansa, ottelut jatkuvat pudotuspeleissä. Liiga on ollut historiallisen tasainen ja yhdessä ottelusarjassa ei voi julistaa voittajaa ennalta. Etenkin keskikasti on todella tasainen, ja pelaajat asettivatkin playoff-tavoitteeksi yksimielisesti mitalin. Tavoitteiden asettelu on tärkeää, ja riittävän kovien tavoitteiden saavuttaminen vaatii aina venymistä- sehän on ilman muuta urheilun suola. Pidän tavoitetta kovana mutta realistisena- just how we like it!

Tavoitteen lisäksi pelaajat puhuivat toisestakin asiasta, mistä kovin pidin. Syksyllä laadittujen arvojen joukkoon lisättiin nimittäin yksi uusi: Sitkeys. Periksiantamattomuuden merkitys korostuu, kun paine kasvaa. Pää ei silloin saa koskaan painua, eivätkä pelaajat sitä toisiltaan halua sallia. Runkosarjassa monta tiukkaa peliä mentiin tasatahtia, mutta toisen erän mentyä kolmaskin erä usein hävittiin. Tästä huolimatta viimeisissä runkosarjan peleissä taistelu jatkui aina ottelun päätösvihellykseen. Taisteleva ilme ja oman pelitavan noudattaminen oli kurinalaista loppuun asti- molemmat asioita, joista tulevat, mutta vielä näkymättömät menestykset on tehty.

Alkukaudesta tavoitteeksi asetettu Top 6 on siis yhä haarukassa, ja jatkamme täydellä höyryllä päin Rientoa viimeisessä vierasottelussa. Keskiviikkona Helsingissä saamme sitten tietää kuka haluaa vastaansa hyvin latautuneen ja nälkäisen LEKA:n.

Parasta aikaa,

Lauri