Runkosarjan loppumetrit

| 07.03.2016 - Lauri Hakala
Maaliskuu. Suomen Cup tuli ja meni, mutta runkosarja jatkui heti. Sijojen 3-7 osalta on edelleen paljon mahdollista. LEKA Volleylle tavoitteeksi asetettu kotietu on yhä omissa käsissä- ei tarvitse kuin voittaa pelejä! Tuntuu hurjalta, että vasta oltiin kautta suunnittelemassa ja pian on taas playoff-aika. Jäljellä on vain kaksi peliä: Isku kotona tulevana 12.3 lauantaina ja Sampo (melkein kotona) Siilinjärvellä 19.3. Täyttä tupaa odotetaan molempiin, joten varaa lippusi hyvissä ajoin!

Runkosarja on ollut tasaisin vuosiin, ja lyön vetoa, että viimeisen kierroksen jälkeen monen suusta pääsee ”Entäs, jos silloin lokakuussa...” Niin ovat pelit menneet ristiin. Moni joukkue on yllättänyt ja ottanut pinnoja kärkikolmikolta, mutta vastaavasti moni on hävinnyt huonolla pelillä myös kotonaan ja myös vastustajille, jotka ajatteli varmaankin voittavansa. Yksi valmentajan tärkeistä tehtävistä onkin luoda joukkueeseen ”Tällä on väliä juuri nyt” - mentaliteetti niin marraskuun pimeydessä, kuin joulun jälkeisissä lomatunnelmissakin. Entinen pomo Marv Dunphy sanoi usein ”Matches can be won and lost early as well as late.” Sama koskee myös pitkää runkosarjaa, jossa ei auta nukahtaa hetkeksikään. Muuttujia on valtavasti etkä lopulta tiedä mikä ottelu, erä tai yksittäinen hyökkäys ratkaisee sijoituksesi.

Oman osansa soppaan tuovat eurocupeja pelaavat kärkijoukkueet. Cupit ovat tältä kaudelta ohi, mutta niihin valmistautuva saattaa huilauttaa runkomiehiään ja avata muille mahdollisuuden. Lisäksi etenkin kesken kauden vahvistuneet Lakkapää (uusi hakkuri) ja Riento (uusi passari) aiheuttavat muille päänvaivaa, vaikka eivät tänä vuonna pudotuspeleihin ylläkään. Taatusti joukkueissa on ”kärsitty” myös loukkaantumisista, tuomareista, bussikuskeista ja vaikka sun mistä. Tämä kertoo toki enemmän ihmisluonnosta kuin todellisista ongelmista, sillä kun pelit on pelattu, millään näistä ei ole väliä.

Spekulointi ja jossittelu on turhaa, sillä paikkoja on jokaisella ollut, ja lopulta on saatu, mitä on ansaittu. LEKA Volleyn osalta positiivista on ollut nähdä suunta: toisilleen ennalta tuntemattomien kavereiden kasvu joukkueeksi, ja yksilöiden paremmiksi pelaajiksi. Sitä kautta tulevat myös pisteet sarjataulukkoon. Valmista ei vielä ole, mutta sellaiseksi joukkue ei koskaan ehdi tullakaan.

Vesi kielellä odotamme taas seuraavaa ottelua.

Lauri H.