Ikimuistoinen kauden avaus! Lauri Hakalan blogi.

| 03.10.2014 - Lauri Hakala

LEKAn tarina on alkanut!
 
Seurahistorian ensimmäiset pelit olisivat olleet sitä joka tapauksessa, mutta totta kai voitot tuovat hyvän mielen lisän. Valmentajan näkökulmasta Sampo- pelit olivat kuitenkin ennen kaikkea mahdollisuuksia nähdä, mitä olemme jo oppineet. Periaatteet harjoittelun takan ovat aina samat, ja LEKA Volley astelee kentälle kehittymään aina, olipa kyseessä sitten liigapeli tai harjoitus.
 
Olenkin iloinen siitä, että viikonloppuna kehityimme, ja tätä taustaa vasten olisin myös iloinen, vaikka se ei vielä näkyisi sarjataulukossa. Tämä on tärkeä asia muistaa- haluamme aina nähdä tuloksen taakse ja suhtautua tapahtumiin järkevästi ja tarkastellen. Totta kai tunnetta saa ja pitää olla, mutta päätöksiä ja analyyseja tehdessä tarvitaan järkeä. Kausi on pitkä, eikä valmentaja varmasti halua, että porukan tunteet heittelevät tuloksen myötä ylös ja alas. Jatketaan siis rauhassa työn tekoa- näemme kyllä myöhemmin minne se meidät johtaa.
 
Haluan kuitenkin kertoa lyhyen anekdootin tunteesta ja sen merkityksestä. Eräs asia, josta puhuimme joukkueen kanssa ennen molempia pelejä oli luonnollisesti tunnelataus. Muistan parin vuoden takaa- ollessani Pepperdinessa Marv Dunphyn apuvalmentaja- palaverin, jossa head coach opasti valmentajaryhmää. Olimme tekemässä starttia suurella nuorten lentopalloleirillä (satoja nuoria ja kymmeniä kenttiä ulkona- eräänlainen power cup siis) ja Marv muistuti meille, miten tärkeä tapahtuma tämä nuorille oli. Jokainen sukupolvi ja yksilö kohtaa elämässään  "tunnetasolla huomattavia tapahtumia", jotka hän tulee muistamaan lopun ikää. Jokainen tietää nämä "muistatko missä olit, kun... "- hetket, olivatpa ne tapahtumia maailmalla, tai vaikka sitten omia syntymäpäiviä. Kyseinen leiri oli tällainen significant emotional event nuorille, ja tehtävänä oli pitää huoli siitä, että muistot olisivat positiivisia.
 
Samaan malliin mm. LEKA Volleyn taustaporukka tiesi Studentialle marssiessaan, etteivät unohtaisi tätä iltaa kenties koskaan- kävi pelissä miten kävi. Pääsarjajoukkue palaisi Kuopioon, ja monen yksilön kova työ konkretisoituisi. No, pojat ovat nyt palannet Kuopioon, eivätkä ole keväällä lähdössä minnekän.
 
Hienot tapahtumat muistissa työt ja katseet on kuitenkin jo suunnattu tiukasti tulevaan. Toivottavasti näemme Studentialla vielä monesti!
 
Lauri H.