Eka kuukausi takana

| 05.09.2014 - Lauri Hakala
Syysterveiset Studentialta!

LEKA Volley on harjoitellut kuukauden päivät lähes koko porukan voimin. Joku Tolvanen meiltä kai edelleen puuttuu, mutta on upeaa, että hän edustaa Suomea MM-kisoissa! Totuuden nimissä arki kuitenkin rullaa niin hyvin, että välillä meinaa unohtaa Dolen pelaavan meillä. Joukkueen tekeminen on ollut laadukasta myös ilman yhtä sen johtajista, mutta kun mies saadaan kauden kynnyksellä remmiin, niin avot. “Hyvältähän tuo teidän peli vaikuttaa- kunhan valmentaja ja libero eivät ala sitä sotkemaan”, arvioi erään kilpailijan puheenjohtaja. Tuostahan voisi olla jopa samaa mieltä...

Joukkue hioi yksilötaitoja koko kesän Keräsen Erkin johdolla. Elokuun alusta kotiuduttuani Sloveniasta jatkettiin samalla linjalla, hitaasti uusia asioita mukaan tuoden. UCLAn kuuluisa koripallokoutsi John Wooden sanoi “We will practice fundamentals even in the last practice of the year.” Perusasioilla Wooden tarkoitti yksinkertaisia teknisiä ja taktisia suorituksia, jotka tulevat pelissä vastaan kaikista useimmin. Vaikka uutta asiaa on jo ollut paljon, paljon on alkuvaiheessa jätetty myös huomioimatta.

Toinen tiukasti seuraamani ohje nimittäin on “If everything is important, nothing is important.” Haluamme edelleen syyskuussa keskittyä vain niihin asioihin, jotka ovat sillä hetkellä meille tärkeimpiä. Kausi tulee olemaan pitkä, ja vaikka yksilötaitoja hiotaan loppuun asti, etenkin niitä hiotaan juuri nyt. Vähitellen toki alamme hioa myös yhteispeliä ja lisätä taktisia asioita, sillä kauden alkuun on enää vajaa kuukausi. Pelejä onneksi tulee riittämään, ja haluammekin kehittyä aina, kun astumme kentälle- siis myös kilpailutilanteessa.

Koko Kuopion alueen lentopallosta kiinnostuneille ihmisillä ja valmentajille haluan lisäksi kertoa, että LEKA Volleyn harjoitukset ovat avoimia. Kuka tahansa (poislukien Jukka Tuovinen ja Juhani Hakala) voi siis tulla seuraamaan katsomosta uuden hienon seuran tomintaa. Vastaan mielelläni myös kysymyksiin, jos arvon lukijoilla ja etenkin nuorten valmentajilla niitä on.

Hyvää alkanutta syyskuuta,

Lauri Hakala

Päävalmentaja
LEKA Volley