Eka kausi paketissa

| 27.04.2015 - Lauri Hakala
LEKA Volleyn kausi 14-15 on päättäjäisiä myöten paketissa. Viimeisestä pelistä on kulunut jo sen verran aikaa, että kaikki mahdollinen on uskoakseni analysoitu, sanottu ja tehty, sekä seurassa, että torilla. Lopputulema viikonlopun kemuissakin oli, että LEKA:n tarina oli mahdollista saada alulle vain lukuisten hienojen ihmisten yhteispanoksella. Oma valoisa näkemykseni tulevasta pohjautuu osaltaan juuri tähän asiaan: yhdessä tehty työ kantaa varmasti pisimmälle.

coach Hakala

Kirjoitin kauden loppua lähestyttäessä sitkeyden merkityksestä. Pojat itse valitsivat sitkeyden ydinarvoksi playoffien kynnyksellä, ja olivat sanansa mittaisia viimeiseen palloon saakka. Jaoinkin omalle joukkueelle lopulta kultaa voittaneen tiikeriluotsi Tommi Tiilikaisen näkemyksen LEKA Volleysta, viimeisen playoff-pelin päätteeksi.:

”Montaa joukkuetta vastaan näet verkon läpi tulevan tappion hyväksynnän pelaajien kasvoilta. Vaikka tilanne taululla olisi tasan, kaikki tietävät kuinka tässä lopulta tulee käymään. Sellaisia vastustajia vastaan on helppo hengittää, kun peli on selvä alusta loppuun. LEKA Volleyta vastaan peli ei puolestaan koskaan ollut selvä. Kuopiolaiset olivat sitkeimpiä vastustajia tällä kaudella- he todella uskoivat voittoon ja tekivät kaikkensa mennäkseen jatkoon puolivälieristä.”

Kaikilla saa olla oma mielipiteensä peleistä ja tuloksista, mutta henkilökohtaisesti arvostan tämän kommentin korkealle. Se on mielestäni myös hieno testamentti LEKA Volleyn ensimmäisen kauden joukkueelta tuleville rostereille. Koko organisaatio haluaa erottua juuri periksiantamatonta lentopalloa pelaavana seurana, ja sellaista joukkuetta kokoammekin parhaillaan.

Vuosi sitten oltiin tilanteessa, jossa seura oli juuri laitettu pystyyn, ja pelaajia etsittiin kovalla kiireellä. Tänä vuonna kartoitustyö aloitettiin kuitenkin jo varhain ja ensimmäiset sopimuksetkin saatiin ulos hyvissä ajoin. Olen hyvin luottavainen tulevaisuuden suhteen ja uskon vakaasti, että LEKA Volley 15-16 on kovempi joukkue kuin kaudella 14-15. Osa tehtävistä päätöksistä ja muutoksista ovat olleet suuria, mutta tarkkaan harkittuja ja tulevaa palvelevia.

Yksi tärkeistä pääperiaatteistamme on urheilun ehdoilla meneminen. Modernit pääsarjajoukkueet ammattilaistuvat kovaa kyytiä, ja vaikka koko joukkueen täysammattilaisuus ei vielä ole arkea jokaisessa liigaseurassa, se on eittämättä huippujoukkueen edellytys. Tässä kehityksessä LEKA Volley haluaa myös olla mukana - nöyrästi, mutta ei nöyristellen. Pyrimme saamaan mahdollisimman monta täysammattilaista joukkueeseen, ja kaikkien pelaajien kohdalla löytämään ratkaisun, jossa työt ovat korkeintaan puolipäiväisiä. Tämä palvelee lentopallon pelaamista ammattimaisesti ja osaltaan pitää huolen siitä, ettei kokonaisrasitus nouse yhtä kovaksi kuin se monessa joukkueessa on täysipäiväistä siviilityötä tekevillä pelaajilla.

Uskon, että jo toukokuun aikana meillä on mielenkiintoista tiedotettavaa joukkueen muista uusista palasista. Hetki happea salitreeneistä vielä, mutta pian alkavat jo LEKA Volleyn kesäharjoitukset, sekä Bakuun lähtevän lentopallomaajoukkueen valmistautuminen European Games turnaukseen.

Intoa puhkuen Iso Kiitos vielä kuluneesta kaudesta!

Lauri H.